Formularz

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
MACIERZ
____
____
Posty: 153
Rejestracja: środa, 4 maja 2005, 17:31

Formularz

Post autor: MACIERZ »

Czy w formularzach się coś zmieniło ? Zrobiłem mapę z projektem podziału i chcę ją zapisać do pdfa w formacie niestandardowym (wstęga). Niestety męczę się i nie wiem jak to zrobić. Wiem, że to można było dotychczas robić a teraz mam problem.
MM
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7302
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Formularz

Post autor: Jurek B. »

W module formularzy zapis do PDF jest w ikonce "Ex". Przed chwilą sprawdziłem, że zarówno dla formularzy starszego jak i nowszego formatu, zapis do PDF wstęgowego (ustawiłem długość 90cm) działa poprawnie. Najlepiej w sprawach indywidualnych, jak zawsze polecam, kontaktować się z naszym serwisem tel., tak jest skuteczniej niż pisać przez forum.
Pozdrawiam Jurek B.
MACIERZ
____
____
Posty: 153
Rejestracja: środa, 4 maja 2005, 17:31

Re: Formularz

Post autor: MACIERZ »

Dziękuję Panie Jurku, to wyjaśnienie chyba mi wystarczy.
MM
marcinn
VIP
VIP
Posty: 871
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Formularz

Post autor: marcinn »

w oknie wyboru mapy mam zaznaczoną opcję "punkty". Chciałem, żeby na wydruku szkicu były widoczne kropki, ale przy eksporcie do PDF ich nie widać. Jeżeli skorzystam z drukarki systemowej pdf to wszystko jest ok. Czyli jest tu coś nie tak przy eksporcie do PDF. Dobrze, gdyby też wielkość punktów (wybór od 1 do 5) była faktycznie rozróżniana, bo czy wybiorę 1 czy 5 to i tak nie widać różnicy.
Druga rzecz- czy wartości ustawiane w tym oknie mogłyby być zapamiętywane globalnie? Przy każdym formularzu muszę wszystko ustawiać na nowo
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7302
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Formularz

Post autor: Jurek B. »

marcinn pisze: środa, 29 września 2021, 17:20 w oknie wyboru mapy mam zaznaczoną opcję "punkty". Chciałem, żeby na wydruku szkicu były widoczne kropki, ale przy eksporcie do PDF ich nie widać. Jeżeli skorzystam z drukarki systemowej pdf to wszystko jest ok. Czyli jest tu coś nie tak przy eksporcie do PDF. Dobrze, gdyby też wielkość punktów (wybór od 1 do 5) była faktycznie rozróżniana, bo czy wybiorę 1 czy 5 to i tak nie widać różnicy.
Druga rzecz- czy wartości ustawiane w tym oknie mogłyby być zapamiętywane globalnie? Przy każdym formularzu muszę wszystko ustawiać na nowo
W wersji testowej jest już poprawka zapisu do PDF tych punktów, co do zapamiętywania - na razie nie ma możliwości. Być może programiści dodadzą jeszcze i to.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ