Legenda-aktualizacja

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
ciesiel
____
____
Posty: 100
Rejestracja: poniedziałek, 19 grudnia 2005, 20:24

Legenda-aktualizacja

Post autor: ciesiel »

Dzień dobry.
Przy przełączaniu pomiędzy tabelami nie zmienia się "Legenda" a powinna. W wariancie minimum powinna się wyłączać.
Pzdr.
ciesiel
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7728
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: Jurek B. »

Dzień dobry, u mnie się zmienia - dobrze to widać szczególnie w mapach utworzonych w oparciu o inne szablony (np. MZ 2015 i MZ 2021).
Pozdrawiam Jurek B.
ciesiel
____
____
Posty: 100
Rejestracja: poniedziałek, 19 grudnia 2005, 20:24

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: ciesiel »

Panie Jurku.
U mnie zmienia się raz albo dwa a potem zmieniam tabelę a legenda zostaje z poprzedniej.
Proszę spróbować kilka razy.
Pzdr.
ciesiel
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7728
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: Jurek B. »

Przypuszczam, że powód jest inny - u siebie zmieniałem więcej niż 10x między mapami z 4 różnych projektów, każda w innym szablonie.
Proszę zadzwonić na nasz serwis - może tam pracownicy coś zauważą i pomogą.
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 211
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: tomek »

U mnie też (nagminnie) przy zmianie map -(poprzez zakladkę na dole programu gdy jest kilka otworzonych w tym samym projekcie ) legenda się nie zmienia.Radzę sobie ,że wyłączam i włączam lub robię "odśwież w legndzie..Czasami występuje błąd(jak za pomnę ) przy dodawaniu w danej mapie mapy w tle.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
tomek
____
____
Posty: 211
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: tomek »

Może to zależy od ilości otworzonych map w projekcie (i pamięci komputera). Sprawdziłem na najnowszej wersji -przy trzech się zmienia. Będę obserwował
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 3005
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: FaFaL »

tomek pisze: środa, 17 sierpnia 2022, 11:28 U mnie też (nagminnie) przy zmianie map -(poprzez zakladkę na dole programu gdy jest kilka otworzonych w tym samym projekcie ) legenda się nie zmienia.Radzę sobie ,że wyłączam i włączam lub robię "odśwież w legndzie..Czasami występuje błąd(jak za pomnę ) przy dodawaniu w danej mapie mapy w tle.
Ilość możliwych do otwarcia jednocześnie map jest zależna od ustawień bde oraz od liczby warstw z danymi dla danej mapy.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7728
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: Jurek B. »

tomek pisze: środa, 17 sierpnia 2022, 11:32 Może to zależy od ilości otworzonych map w projekcie (i pamięci komputera). Sprawdziłem na najnowszej wersji -przy trzech się zmienia. Będę obserwował
To trochę inny przypadek - bez zmiany projektu, otwarte tabele/mapy w jednym projekcie i przełączanie się między tymi otwartymi. Jednak u mnie i tu nie ma problemu - otwarłem 6 map o różnych szablonach i przełączanie jest ok.
Faktycznie proszę sprawdzić to co pisał FaFaL - ustawienia BDE - informacje o nich są w C-GEO Wiki.
U mnie mam jednak jeszcze zwiększone wartości ustawień BDE:
Załączniki
Zrzut ekranu 2022-08-17 125228.png
Zrzut ekranu 2022-08-17 125228.png (26.82 KiB) Przejrzano 1802 razy
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 211
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Legenda-aktualizacja

Post autor: tomek »

OK.Dzięki . Poprawię . Potestuję. Pozdrawiam
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
ODPOWIEDZ