Nowy moduł SWDE

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
pomiar
_____
_____
Kontakt:

Re: Nowy moduł SWDE

Post autor: pomiar »

Witam, jest możliwość dodania wyboru skali przy wydruku wypisy z nowego modułu ?
Jeszcze jedna uwaga granice użytków przesłaniają granice działek
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Post autor: grzes »

Skala jest tu (choć nie jestem pewien czy w pytaniu chodzi o rodzaj wydruku wyrys i wypis):
egib_skala.png
egib_skala.png (43.45 KiB) Przejrzano 1482 razy
A co do tego przesłaniania to nie potrafię powtórzyć u siebie. Ale dodałem w tym samym menu opcję "Odśwież stylizację mapy do wyrysu" - powinna być jutrzejszej aktualizacji. Proszę sprawdzić czy coś to poprawia. Jeśli nie to proszę też sprawdzić na nowej mapie.
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

pomiar pisze: wtorek, 7 marca 2023, 13:58 Jeszcze jedna uwaga granice użytków przesłaniają granice działek
Proszę wyłączyć opcję w menu Parametry programu, zakładka: Mapa cd: "nieprzezroczyste linie przerywane"
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
_____
_____
Kontakt:

Skale przeoczyłem w opcjach także Dziekuje, natomiast mam wyłączone linie przerywane i dalej to samo
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

pomiar pisze: środa, 8 marca 2023, 13:30 Skale przeoczyłem w opcjach także Dziekuje, natomiast mam wyłączone linie przerywane i dalej to samo
o ktory wydruk chodzi - wyrys i wypis w module EGiB?
pozdrawiam
grzes
pomiar
_____
_____
Kontakt:

Dokładnie tak
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

grzes pisze: wtorek, 7 marca 2023, 20:15 A co do tego przesłaniania to nie potrafię powtórzyć u siebie. Ale dodałem w tym samym menu opcję "Odśwież stylizację mapy do wyrysu" - powinna być jutrzejszej aktualizacji. Proszę sprawdzić czy coś to poprawia. Jeśli nie to proszę też sprawdzić na nowej mapie.
Juz jest w aktualizacji dzisiejszej - proszę sprawdzić czy coś to daje (po jej wywołaniu trzeba przejść na inna działkę zeby od nowa wygenerował sie wyrys)
pozdrawiam
grzes
marcinn
VIP
VIP

Post autor: marcinn »

Czy można byłoby zrobić opcję, żeby wzde dla zaznaczonych działek drukował się jeden pod drugim jako kolejne Lp? W starym module tak było. W nowym module każdy wzde dla działki jest drukowany na osobnej stronie. Jak robię wykaz np. dla 5 działek to zmieściłby mi się na jednej stronie, a aktualnie wychodzi na 5 stronach. Próbowałem edytować formularz, ale niestety nie wiem jak to ogarnąć.
P.S. Jeszcze prośba, żeby do formularza można było wstawiać własne zmienne z opisu projektu (w starym module działało).
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

marcinn pisze: poniedziałek, 13 marca 2023, 14:14 Czy można byłoby zrobić opcję, żeby wzde dla zaznaczonych działek drukował się jeden pod drugim jako kolejne Lp? W starym module tak było. W nowym module każdy wzde dla działki jest drukowany na osobnej stronie. Jak robię wykaz np. dla 5 działek to zmieściłby mi się na jednej stronie, a aktualnie wychodzi na 5 stronach. Próbowałem edytować formularz, ale niestety nie wiem jak to ogarnąć.
Będzie ciężko - na razie dodałem "Wykaz zmian zestawienie zbiorcze" - może się przyda
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

Występuje problem z formatowaniem daty w miejscu podpisu WZDB 2021 po exporcie do RTF (zmieniłbym to sam, ale nie potrafię doszukać się edytora)

na podglądzie w module
edytor.JPG
edytor.JPG (18.05 KiB) Przejrzano 832 razy
po exporcie do RTF
2.JPG
2.JPG (13.24 KiB) Przejrzano 832 razy
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Poprawiłem ten szablon. A edytor jest tu:
szab_bud.png
szab_bud.png (4.33 KiB) Przejrzano 787 razy
pozdrawiam
grzes
pomiar
_____
_____
Kontakt:

W dalszym ciągu kontur użytków w nowym module w wydruku wyrysu przysłania granicę działek. Prosiłbym o poprawę
ODPOWIEDZ