raporty z C-Geo w GeoOrganizerze

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 822
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

raporty z C-Geo w GeoOrganizerze

Post autor: maciekwu » sobota, 1 czerwca 2019, 11:41

Gdy przenoszę raporty z C-geo do organizera nie pojawiają się nagłówki i stopki, które mam zdefiniowane w C-Geo. Czy jest możliwość aby albo te stopki i nagłówki były przenoszone lub można je dyło zdefiniować w organizerze. Przy dużej ilości raportów wstawianie ręczne jest uciążliwe.
Wygodnie by było także przenoszenie grupy raportów np raporty zaznaczone w jednej operacji, a nie pojedynczo. Oczywiście wiem, że to wszystko można zrobić poprzez edytor+zapisz do pdf+podpięcie pliku ale nie na tym chyba ma polegać funkcja przeniesienia raportów.

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2660
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: raporty z C-Geo w GeoOrganizerze

Post autor: FaFaL » sobota, 1 czerwca 2019, 11:46

Pozdrawiam Rafał Kocierz

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 822
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: raporty z C-Geo w GeoOrganizerze

Post autor: maciekwu » sobota, 1 czerwca 2019, 13:40

Niestety nic to nie daje. Zmieniłem położenie dokumentów w opcjach organizera. Zamknąłem oba programy. Odpaliłem C-Geo. Wyeksportowałem raport do organizera. Otworzyłem organizera (ustawienia są prawidłowe) raport dalej jest bez nagłówków i przeniósł się tylko jeden, a nie zaznaczone. Sprawdziłem katalog Dokumenty - pusty. Raport zapisał się do roboty.geo
Operacja odwrotna wczytanie pisma z organizera do C-Geo przy podglądzie wydruku uzupełnia dokument o stopkę i nagłówek.

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2660
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: raporty z C-Geo w GeoOrganizerze

Post autor: FaFaL » sobota, 1 czerwca 2019, 18:25

Czy przeczytał Pan odpowiedz Ad.2 w poście do którego link się odnosi ?
Pozdrawiam Rafał Kocierz

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 822
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: raporty z C-Geo w GeoOrganizerze

Post autor: maciekwu » niedziela, 2 czerwca 2019, 14:20

moje nie dopatrzenie. Dziękuję za pomoc. O to chodziło.
Przydałaby się jeszcze możliwość zestawienia dokumentów do wydruku w całość i zanumerowanie stron. Można byłoby
skompletować operat i wydrukować jednym kliknięciem.

ODPOWIEDZ