propozycja zmian

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
ZBYCHOR
_
_
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 4 lipca 2019, 11:04

propozycja zmian

Post autor: ZBYCHOR » piątek, 5 lipca 2019, 12:16

Witam
W opisie projektu w linii: cel pracy brak jest pozycji : mapa do celów projektowych. Niby drobiazg, ale trzeba ręcznie wpisywać.
Natomiast w raportach:
- wykaz współrzędnych punktów granicznych po uzupełnieniu w opisie projektu o dane ewidencyjne (powiat, gmina, obręb) generuje się;
- jednostka ewidencyjna - jest nazwa i numer dobrze
- obręb ewidencyjny - jest nazwa i tylko ostatnie 4 cyfry identyfikatora, nie generuje program pełnego numeru typu 022503_5.0014.
Ewidencja gruntów zaczyna szczegółowo tego wymagać

Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 298
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: propozycja zmian

Post autor: piotr j. » piątek, 5 lipca 2019, 14:13

Jest, tyle tylko, że razem ze wznowieniem. Już kiedyś zgłaszałem ten temat viewtopic.php?f=507&t=11472
Załączniki
1.png
1.png (7.2 KiB) Przejrzano 356 razy
Pozdrawiam.
piotr j.

mario15629
__
__
Posty: 30
Rejestracja: piątek, 19 sierpnia 2016, 08:35

Re: propozycja zmian

Post autor: mario15629 » piątek, 12 lipca 2019, 09:08

Witam,

czy istnieje możliwość wprowadzenia w następnych aktualizacjach możliwości zablokowania pasków ikon na belce programu? Nie jest to może jakaś merytoryczna zmiana ale na pewno trochę umili pracę, gdyż obecnie przez przypadkowe kliknięcie i pociągnięcie paska przestawia wszystkie funkcje i trudno jest je czasami odtworzyć do stanu wcześniejszego do którego jest się przyzwyczajonym -_- Byłoby super jakby taka możliwość się pojawiła gdzieś w ustawieniach (chyba, że jest to będę wdzięczny za jej wskazanie).

Pozdrawiam ! :)

trazja
Team
Team
Posty: 413
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: propozycja zmian

Post autor: trazja » piątek, 12 lipca 2019, 09:16

mario15629 pisze:
piątek, 12 lipca 2019, 09:08
Witam,

czy istnieje możliwość wprowadzenia w następnych aktualizacjach możliwości zablokowania pasków ikon na belce programu? Nie jest to może jakaś merytoryczna zmiana ale na pewno trochę umili pracę, gdyż obecnie przez przypadkowe kliknięcie i pociągnięcie paska przestawia wszystkie funkcje i trudno jest je czasami odtworzyć do stanu wcześniejszego do którego jest się przyzwyczajonym -_- Byłoby super jakby taka możliwość się pojawiła gdzieś w ustawieniach (chyba, że jest to będę wdzięczny za jej wskazanie).

Pozdrawiam ! :)
W opcje -> Paski narzędzi jest blokowanie :)
Załączniki
blokpas.PNG
blokpas.PNG (15.54 KiB) Przejrzano 156 razy

mario15629
__
__
Posty: 30
Rejestracja: piątek, 19 sierpnia 2016, 08:35

Re: propozycja zmian

Post autor: mario15629 » piątek, 12 lipca 2019, 09:34

Kurcze tyle wygrać ! :lol: :lol: DZIĘKI !! Najlepsze że tam zaglądałem i nie dojrzałem tego :mrgreen: :mrgreen: :shock: :shock:

trazja
Team
Team
Posty: 413
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: propozycja zmian

Post autor: trazja » piątek, 12 lipca 2019, 10:17

mario15629 pisze:
piątek, 12 lipca 2019, 09:34
Kurcze tyle wygrać ! :lol: :lol: DZIĘKI !! Najlepsze że tam zaglądałem i nie dojrzałem tego :mrgreen: :mrgreen: :shock: :shock:
Od tego właśnie jest serwis :mrgreen: :D

ODPOWIEDZ