import punktów-plik tekstowy

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 650
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

import punktów-plik tekstowy

Post autor: marcinn » wtorek, 1 października 2019, 10:06

Czy byłaby możliwość dodania do okna importu pliku tekstowego, opcji przenumerowania punktów? Chodzi mi dokładnie o opcję takie jak w tabeli
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (16.58 KiB) Przejrzano 2680 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6517
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: import punktów-plik tekstowy

Post autor: Jurek B. » środa, 2 października 2019, 09:35

Najlepiej włączyć przy imporcie TXT - "Zaznacz w tabeli po imporcie" i wtedy dla zaznaczonych punktów wykonać przenumerowanie.
Przenumerowanie przy imporcie przekażę programiście, jak będzie miał wolny czas to wprowadzi, ale to raczej nie będzie szybko.
Pozdrawiam Jurek B.

marcinn
VIP
VIP
Posty: 650
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: import punktów-plik tekstowy

Post autor: marcinn » środa, 2 października 2019, 10:21

Tutaj raczej chodziło mi o sytuację, gdy punkty w tabeli się duplikują (wtedy wyskakuje okienko, że taki punkt jest i co z nim zrobić). Jeżeli jest dużo takich punktów, to wygodniej byłoby po prostu importować nowe punkty z możliwością ich przenumerowania. Temat nie jest pilny, ale jeżeli kiedyś pojawi się taka opcją to byłoby świetnie

ODPOWIEDZ