BRAK NA MAPIE WSTAWIONEGO RTF

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
DOMGEO
__
__
Posty: 14
Rejestracja: czwartek, 1 listopada 2018, 10:52

BRAK NA MAPIE WSTAWIONEGO RTF

Post autor: DOMGEO » czwartek, 28 listopada 2019, 18:35

witam,
mam na mapę wstawią klauzulę z rtf, przy wydruku do pdf za pomocą PDFCreatora na wydrukowanym PDF nie ma klauzuli wstawionej z RTF. W czym może być problem ? w oknie drukowania na podglądzie widać rtf że jest częścią wydruku.

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1153
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: BRAK NA MAPIE WSTAWIONEGO RTF

Post autor: MarekOtt » czwartek, 28 listopada 2019, 20:47

Spróbuj zmienić kolor tła na biały (lewy dolny róg mapy).

DOMGEO
__
__
Posty: 14
Rejestracja: czwartek, 1 listopada 2018, 10:52

Re: BRAK NA MAPIE WSTAWIONEGO RTF

Post autor: DOMGEO » czwartek, 28 listopada 2019, 21:07

nic to nie zmienia. Wstawiam printscreny:
1. Widok mapy
2. Okno wydruku
3. Wydrukowany PDF
Załączniki
Widok mapy.png
widok mapy
Widok mapy.png (125.35 KiB) Przejrzano 554 razy
okno wydruku.png
okno wydruku
okno wydruku.png (108.55 KiB) Przejrzano 554 razy
WYDRIUKOWANA DO PDF MAPA.png
wydrukowany PDF
WYDRIUKOWANA DO PDF MAPA.png (293.09 KiB) Przejrzano 555 razy

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1153
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: BRAK NA MAPIE WSTAWIONEGO RTF

Post autor: MarekOtt » czwartek, 28 listopada 2019, 21:11

niech Pan podeśle na PM login i haslo np. do teamview, myślę że pomogę zdalnie ..

DOMGEO
__
__
Posty: 14
Rejestracja: czwartek, 1 listopada 2018, 10:52

Re: BRAK NA MAPIE WSTAWIONEGO RTF

Post autor: DOMGEO » piątek, 29 listopada 2019, 16:07

Rozwiązaniem problemu było zmniejszenie wydruku z 600 dpi na 300 dpi. Przy 600 dpi bufor nie ogarnął klauzuli rtf.

ODPOWIEDZ