Kierunek linii nap

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
marioo
VIP
VIP
Posty: 996
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Kierunek linii nap

Post autor: marioo » środa, 4 grudnia 2019, 11:00

Jak zrobić aby kierunek linni napowietrznej był widoczny przy bliższych odległościach między słupami??
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (18.45 KiB) Przejrzano 747 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Kierunek linii nap

Post autor: Wojtek P. » środa, 4 grudnia 2019, 11:26

Gdyby był byłby nieczytelny... Może jakaś propozycja ? :). Może wstawienie symbolu załatwi problem...
-To serve and protect-

marioo
VIP
VIP
Posty: 996
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Kierunek linii nap

Post autor: marioo » środa, 4 grudnia 2019, 12:10

Wiem o tym, ale lepiej mieć nieczytelny kierunek niż nie mieć nic. Wcześniej kierunki nakładały się i fakt nie wyglądało to dobrze, ale wiadomo było, że coś tam jest. Teraz dostałem mapę z ośrodka i przy trafo gdzie słupy stoją blisko siebie brakuje kierunków. Takie nie wyświetlanie wprowadza w błąd, lepsze jest nakładanie.
Symbole też się nałożą, wiec tak czy inaczej bedzie nieczytelnie. Kiedyś linie wyświetlały się mimo nakładania i jestem za tym żeby takie linie przywrócić.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6108
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Kierunek linii nap

Post autor: Jurek B. » środa, 4 grudnia 2019, 18:51

Jak zrobić aby kierunek linni napowietrznej był widoczny przy bliższych odległościach między słupami??
Jeśli chciałby Pan mieć symbole kierunku linii energetycznych nakładające się na siebie przy odległościach mniejszych niż 10 m (w skali 1:500) między słupami, to proszę otworzyć w notatniku plik LINIE.TXT (w C-GEO\BIN) i odnaleźć definicje linii dla skali 1:500 :
niskiego napięcia: [181],
średniego napięcia: [178],
wysokiego napięcia [175],
najwyższego napięcia [172]
i dopisać w wierszach:
PD=10
KD=10
znak "x" po znaku "=":
PD=x10
KD=x10
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 996
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Kierunek linii nap

Post autor: marioo » piątek, 6 grudnia 2019, 16:05

Niestety po wpisaniu "x" linie się nie pojawiają.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6108
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Kierunek linii nap

Post autor: Jurek B. » piątek, 6 grudnia 2019, 17:28

U mnie działa. Ważne jest by po zmianie wpisu w pliku LINIE.TXT uruchomić ponownie program. Nie wiadomo czy zmienił Pan dokładnie to co trzeba. W razie potrzeby proszę dzwonić do serwisu - pomożemy online.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (13.97 KiB) Przejrzano 366 razy
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ