komunikat - insufficient memory

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
geo.system
__
__
Posty: 16
Rejestracja: środa, 1 czerwca 2011, 14:37

komunikat - insufficient memory

Post autor: geo.system » czwartek, 13 lutego 2020, 15:16

Dziań Dobry

W załączniku podsyłam komunikat, który niestety wyświetla się u mnie bardzo często
niezależnie od tego na jakim projekcie jestem.
Kiedy mam otwarte tabele i uruchamiam kolejną program wyświetla mi załączony komunikat.

info dot. urządzenia:
stacja robocza: DELL PRECISION M6800
32 GB RAM
Typ systemu: 64-bitowy x64
Win10 Pro
grafika Nvidia Quadro K3100M

Gdzie może być problem?
Załączniki
komunikat.jpg
komunikat.jpg (15.93 KiB) Przejrzano 929 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2344
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: komunikat - insufficient memory

Post autor: grzes » czwartek, 13 lutego 2020, 20:52

Proszę sprawdzić ustawienia BDE. Tu jest więcej opisane: http://softline.geo.pl/wiki/index.php?t ... danych_BDE
Istotna może tu być wartość Configuration->System->INIT->SHAREDMEMSIZE. Proszę wpisac tam np 16384. Zrestartowac i sprawdzić czy pomogło.
pozdrawiam
grzes

geo.system
__
__
Posty: 16
Rejestracja: środa, 1 czerwca 2011, 14:37

Re: komunikat - insufficient memory

Post autor: geo.system » środa, 19 lutego 2020, 15:16

Witam
zrobiłem edycję w BDE ale nie mogę zapisać zmian
program zawiesza się tzn BDE
Załączniki
BDE.png
BDE.png (15.66 KiB) Przejrzano 720 razy

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2735
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: komunikat - insufficient memory

Post autor: FaFaL » środa, 19 lutego 2020, 15:23

Trzeba go uruchomić jako administrator
Pozdrawiam Rafał Kocierz

geo.system
__
__
Posty: 16
Rejestracja: środa, 1 czerwca 2011, 14:37

Re: komunikat - insufficient memory

Post autor: geo.system » środa, 19 lutego 2020, 15:42

Dziękuję
pomogło

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ