Wstaw pusty raport

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 347
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Wstaw pusty raport

Post autor: piotr j. » czwartek, 19 marca 2020, 09:31

Dzień Dobry.
Wstawiam pusty raport, który ustawiony jest pionowo, a chciałbym ustawić stronę poziomo. Czy jest taka możliwość?
Pozdrawiam.
piotr j.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6395
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Wstaw pusty raport

Post autor: Jurek B. » czwartek, 19 marca 2020, 09:39

Dzień dobry, standardowy pusty raport jest zorientowany pionowo.
Można sobie dodać szablon "Pusty" i w nim ustawić układ strony na poziomy.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 347
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: Wstaw pusty raport

Post autor: piotr j. » czwartek, 19 marca 2020, 11:03

Ok, tak chciałem zrobić, tylko nie wiem gdzie znajdę opcje takiego ustawienia :oops:. Przejrzałem chyba wszystkie ikonki :) . Ustawienie układ strony widzę dopiero w podglądzie wydruku.
Pozdrawiam.
piotr j.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6395
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Wstaw pusty raport

Post autor: Jurek B. » czwartek, 19 marca 2020, 11:07

W oknie edytora wywołanego po wybraniu ikonki tworzenia szablonu "Dodaj szablon" jest menu Dokument i tam Układ strony.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 347
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: Wstaw pusty raport

Post autor: piotr j. » czwartek, 19 marca 2020, 11:15

Ok, Panie Jurku, piszemy o różnych rzeczach. Chodzi mi dodaj pusty raport w podglądzie raportow, a nie tworzenia własnego szablonu raportu. Tam mam stworzone własne szablony, i te rzeczywiści po wstawieniu są poziome. Mi chodzi o ten element, który jest na załączniku graficznym.
Załączniki
bez nazwy.png
bez nazwy.png (492.81 KiB) Przejrzano 2239 razy
Pozdrawiam.
piotr j.

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 831
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Wstaw pusty raport

Post autor: Wojtek P. » czwartek, 19 marca 2020, 11:30

Ikonka ustawienia drukarki (na dole w podglądzie)
-To serve and protect-

Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 347
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: Wstaw pusty raport

Post autor: piotr j. » czwartek, 19 marca 2020, 11:33

Dziękuję :D :oops:
Pozdrawiam.
piotr j.

ODPOWIEDZ