Zaznaczone punkty

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
pomiar
____
____
Posty: 144
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Zaznaczone punkty

Post autor: pomiar » wtorek, 21 lipca 2020, 20:54

Istnieje opcja dodania nr punktów albo wysokości lub współrzędnych do zaznaczonych punktów?

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2796
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Zaznaczone punkty

Post autor: FaFaL » środa, 22 lipca 2020, 10:53

Tabela->zaznaczone punkty->TRANSLACJA
Pozdrawiam Rafał Kocierz

pomiar
____
____
Posty: 144
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Zaznaczone punkty

Post autor: pomiar » środa, 22 lipca 2020, 13:59

Źle się wyraziłem. Chodzi mi o to ,że robię szkic cyfrowy i chciałbym zanumerować pkt ale tylko zaznaczone a nie wszystkie z danej warstwy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2476
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Zaznaczone punkty

Post autor: grzes » środa, 22 lipca 2020, 15:53

Tabela->zaznaczone punkty->Przenumerowanie ?
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2796
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Zaznaczone punkty

Post autor: FaFaL » środa, 22 lipca 2020, 16:03

pomiar pisze:
środa, 22 lipca 2020, 13:59
Źle się wyraziłem. Chodzi mi o to ,że robię szkic cyfrowy i chciałbym zanumerować pkt ale tylko zaznaczone a nie wszystkie z danej warstwy
Zanumerować, czy na szkicu opisać punkty numerami ? Ja w podobnej sytuacji przenosiłem punkty na nową warstwę, a następnie robiłem opis punktów dla tej warstwy, później można przenieść je z powrotem.
Pozdrawiam Rafał Kocierz

pomiar
____
____
Posty: 144
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Zaznaczone punkty

Post autor: pomiar » środa, 22 lipca 2020, 16:58

FaFaL pisze:
środa, 22 lipca 2020, 16:03
pomiar pisze:
środa, 22 lipca 2020, 13:59
Źle się wyraziłem. Chodzi mi o to ,że robię szkic cyfrowy i chciałbym zanumerować pkt ale tylko zaznaczone a nie wszystkie z danej warstwy
Zanumerować, czy na szkicu opisać punkty numerami ? Ja w podobnej sytuacji przenosiłem punkty na nową warstwę, a następnie robiłem opis punktów dla tej warstwy, później można przenieść je z powrotem.
Na szkicu opisać punkty numerami. Przenoszenie na inną warstwę jest jakimś rozwiązaniem ,ale myślałem ,że jest jakiś inny szybszy sposób

KZibi
____
____
Posty: 191
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: Zaznaczone punkty

Post autor: KZibi » środa, 22 lipca 2020, 21:31

pomiar pisze:
środa, 22 lipca 2020, 16:58
FaFaL pisze:
środa, 22 lipca 2020, 16:03
pomiar pisze:
środa, 22 lipca 2020, 13:59
Źle się wyraziłem. Chodzi mi o to ,że robię szkic cyfrowy i chciałbym zanumerować pkt ale tylko zaznaczone a nie wszystkie z danej warstwy
Zanumerować, czy na szkicu opisać punkty numerami ? Ja w podobnej sytuacji przenosiłem punkty na nową warstwę, a następnie robiłem opis punktów dla tej warstwy, później można przenieść je z powrotem.
Na szkicu opisać punkty numerami. Przenoszenie na inną warstwę jest jakimś rozwiązaniem ,ale myślałem ,że jest jakiś inny szybszy sposób
Witam
Ja zakładam warstwę o nazwie np. nr punktów, oznaczam interesujące mnie punkty na mapie bądź w tabeli, następnie zaznaczam na mapie dowolny punkt (w przypadku zaznaczonych w tabeli) i pod prawym klawiszem myszy wybieram "wstaw opis dla punktów " (tu zaznaczamy na mapie bądź w tabeli) i dodatkowo wybieramy interesujące nas opcje zatwierdzam i gotowe. Jest jeszcze drugi sposób poprzez ikonę "Wstaw opis" ta funkcja jest bardziej zaawansowana (dalej dedykowana warstwa) ale to dobre przy małej ilości punktów działa przez wskazanie ale to kolega zapewne wie.
Pozdrawiam
KZibi

pomiar
____
____
Posty: 144
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Zaznaczone punkty

Post autor: pomiar » czwartek, 23 lipca 2020, 06:14

Właśnie o to mi chodziło. Dziękuję

ODPOWIEDZ