FORMULARZ-problem

Dyskusje na temat i możliwość umieszczenia własnych plików definicji linii, szablonów, formularzy
MACIERZ
____
____
Posty: 120
Rejestracja: środa, 4 maja 2005, 17:31

FORMULARZ-problem

Post autor: MACIERZ » czwartek, 12 stycznia 2012, 23:18

Nie wiem co sie dzieje. Pojawił się problem z wczytaniem formularza: wczytuję np. opismapa, po kliknięciu obszaru roboczego otwiera się okno dialogowe z wyborem mapy i po pojawieniu się formularza z wczytaną mapą zaczyna sie problem. Nie mogę wypelnić pól opisowych, powiększać, pomniejszać itp., w końcu robi sie "cała biała kartka". Proszę o pomoc.
Pozdrawiam MM

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5967
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: Jurek B. » piątek, 13 stycznia 2012, 05:53

Proszę ponownie wykonać aktualizację z 29.12.2011 - to pomoże.
Pozdrawiam Jurek B.

MACIERZ
____
____
Posty: 120
Rejestracja: środa, 4 maja 2005, 17:31

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: MACIERZ » piątek, 13 stycznia 2012, 20:22

Dziękuję za szybką odpowiedź. Zrobiłem tak jak Pan radził i wygląda, że jest ok.
Pozdrawiam MM

kristof
____
____
Posty: 182
Rejestracja: poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 19:40

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: kristof » wtorek, 24 stycznia 2012, 08:53

Czy istnieje możliwość modyfikacji tabelek w formularzu np. szkicu polowego, ale nie treści tabelek bo to wiem ale scalania ich oraz powiększania.
Chyba, że ktoś ma do udostępnienia inne formularze. :D

Awatar użytkownika
Krzysiek Opole
____
____
Posty: 160
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 09:34
Lokalizacja: Opole

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: Krzysiek Opole » wtorek, 24 stycznia 2012, 09:18

Jest taka możliwość C-geo > Opcje > edytor formularzy zmieniasz nim co chcesz. Jedna uwaga plik musi mieć format "frm" jeżeli masz jakiś swój z rozszerzeniem "fr" musisz go przekonwertować do formatu "frm" programem fr2frm ze strony Softline.
pozdrawiam K.K. 8)

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2671
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: FaFaL » wtorek, 24 stycznia 2012, 09:22

kristof pisze: Chyba, że ktoś ma do udostępnienia inne formularze. :D
Formularze do MDCP
http://home.agh.edu.pl/~kocierz/index.p ... 5&Itemid=9
Formularze do szkiców tyczenia oraz dokumentacyjnych
http://home.agh.edu.pl/~kocierz/index.p ... &Itemid=21
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2671
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: FaFaL » wtorek, 24 stycznia 2012, 09:29

kristof pisze:Czy istnieje możliwość modyfikacji tabelek w formularzu np. szkicu polowego, ale nie treści tabelek bo to wiem ale scalania ich oraz powiększania.
Opis tworzenia (i edycji) jest tu :
http://softline.xgeo.pl/wiki/index.php? ... formularzy
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1105
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: MarekOtt » wtorek, 24 stycznia 2012, 15:22

jakby ktoś chciał, to w załączniku formularz MDCP z opisami "zbliżonymi" do tego w/g rozporządzania, a wiec sa ID Obrebu, Jednostki ewidencyjnej, kerg, info o odwzorowaniach, tytuł oraz pare dodatkowych opcji. Dane do wypełnienia zaczytują się z informacji o projekcie, z tym ze ks.rob = ks rob, zleceniodawca = dz.zgł.
Załączniki
mapa_a3.rar
(1.02 KiB) Pobrany 124 razy

Awatar użytkownika
tuvalu
____
____
Posty: 216
Rejestracja: środa, 11 lutego 2009, 20:26

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: tuvalu » wtorek, 7 lipca 2015, 09:45

Jak posłużyć się programem fr2frm? Chciałbym zaktualizować własny formularz ale po uruchomieniu w programie okienka otwarcia pliku nic się nie dzieje.

trazja
Team
Team
Posty: 413
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: trazja » wtorek, 7 lipca 2015, 10:58

Jak już otworzy Pan plik to proszę zminimalizować wszystkie otwarte okna - powinno pojawić się okienko zapisu pliku w formacie frm - automatycznie chowa się pod wszystkimi otwartymi oknami ;)

Awatar użytkownika
tuvalu
____
____
Posty: 216
Rejestracja: środa, 11 lutego 2009, 20:26

Re: FORMULARZ-problem

Post autor: tuvalu » wtorek, 7 lipca 2015, 11:11

trazja pisze:automatycznie chowa się pod wszystkimi otwartymi oknami ;)
Faktycznie :shock: Miałem pięć otwartych okienek zapisu. Czyli wydawało mi się że za słabo kliknąłem myszką zanim załapałem że coś nie tak :lol:

ODPOWIEDZ