Repozytorium projektów

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 13 stycznia 2014, 19:57

Coś się zepsuło w pobieraniu z repozytorium projektów, których nie ma lokalnie. Po wybraniu wyskakuje puste okno, pomimo iż ścieżka repozytorium jest sprawdzona i są tam projekty których z całą pewnością nie mam lokalnie.
Have a nice day

Awatar użytkownika
logis
Team
Team
Posty: 599
Rejestracja: wtorek, 13 grudnia 2005, 11:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: logis » wtorek, 14 stycznia 2014, 11:58

Potwierdzam, sprawdzimy to.
Jacek
Jacek Małańczuk
71-788 92 87 wew. 6

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 31 marca 2014, 13:48

Ostatnio otrzymuję komunikaty "W repozytorium jest nowsza wersja projektu" pomimo iż otwieram projekt z którego robiłem ostatni zapis
Have a nice day

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » czwartek, 19 czerwca 2014, 15:51

Po zapisie projektu do repozytorium często wyskakuje błąd. Prawdopodobnie związany z odświeżaniem struktury projektu. Dzieje się tak nazbyt często, na różnych projektach. Oczywiście konieczny jest restart programu. Nasuwa się analogia do błędu podczas zapisu kopii projektu z powodu zablokowanych plików.
Czy można jakoś wyeliminować tą niedogodność?
Have a nice day

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5800
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Repozytorium projektów

Post autor: Jurek B. » piątek, 20 czerwca 2014, 09:57

Po zapisie projektu do repozytorium często wyskakuje błąd. Prawdopodobnie związany z odświeżaniem struktury projektu. Dzieje się tak nazbyt często, na różnych projektach. Oczywiście konieczny jest restart programu. Nasuwa się analogia do błędu podczas zapisu kopii projektu z powodu zablokowanych plików.
Czy można jakoś wyeliminować tą niedogodność?
Przydałby się plik cgeo8.elf do analizy.
Pozdrawiam Jurek B.

janek
______
______
Posty: 578
Rejestracja: poniedziałek, 21 marca 2005, 19:37

Re: Repozytorium projektów

Post autor: janek » środa, 6 stycznia 2016, 16:54

Mam zahaczone następujące ustawienia:
- automatyczna archiwizacja projektu w repozytorium co 30 min
- automatyczna archiwizacja projektu w czasie zamykania programu
Co w tym wypadku jest priorytetem, bo po zamknięciu programu nie została wykonana archiwizacja, a ponadto nie robi się archiwizacja co 30 min
Czy coś źle rozumuję?
Janek B.

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2615
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: FaFaL » środa, 6 stycznia 2016, 18:05

a jest ustawiony katalog do Repozytorium ?
Pozdrawiam Rafał Kocierz

janek
______
______
Posty: 578
Rejestracja: poniedziałek, 21 marca 2005, 19:37

Re: Repozytorium projektów

Post autor: janek » środa, 6 stycznia 2016, 19:12

Jest, projekt jest zapisywany, ale nie wg tych ustawień. Zapisuje się np. po zmianie projektu. Nie raz zapisuje się prawidłowo, ale czym to jest uwarunkowane, tego nie mogę wychwycić.
Dzięki za zainteresowanie
Janek B.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5800
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Repozytorium projektów

Post autor: Jurek B. » środa, 6 stycznia 2016, 20:01

janek pisze:Mam zahaczone następujące ustawienia:
- automatyczna archiwizacja projektu w repozytorium co 30 min
- automatyczna archiwizacja projektu w czasie zamykania programu
Co w tym wypadku jest priorytetem, bo po zamknięciu programu nie została wykonana archiwizacja, a ponadto nie robi się archiwizacja co 30 min
Czy coś źle rozumuję?
Janek B.
Działanie repozytorium jest opisane w instrukcji i na wiki.
W skrócie wygląda to tak - nie ma sensu ustawiać częstotliwości archiwizacji projektu w repozytorium na 30 minut bo archiwizacja projektu następuje przy zmianie projektu na inny lub wyłączaniu programu. Sprawdzana jest wówczas data zapisu poprzedniego archiwum i gdy jest starsza niż ustalony limit, zostaje zapisana kolejna kopia projektu. Wystarczy ustawić np. 24 godziny - wtedy przy codziennej pracy na projekcie, będzie on w całosci zapisywany do archiwum.
Natomiast czym innym jest autozapis - tam warto ustawić te 30 minut - w trakcie działania na mapie, w tle, jest wówczas wykonywany autozapis mapy.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » czwartek, 23 lutego 2017, 17:07

Zauważyłem błąd, który ujawnił się podczas wczytywania kopii z repozytorium jako inny projekt.
Po restarcie programu z nazwy projektu zostają usunięte 4 ostatnie znaki.
Have a nice day

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5800
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Repozytorium projektów

Post autor: Jurek B. » czwartek, 23 lutego 2017, 18:25

ariel0-0 pisze:Zauważyłem błąd, który ujawnił się podczas wczytywania kopii z repozytorium jako inny projekt.
Po restarcie programu z nazwy projektu zostają usunięte 4 ostatnie znaki.
Faktycznie też tak mam, przekazałem programiście.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » środa, 5 kwietnia 2017, 14:40

Zauważyłem, że przy dodawaniu projektu z repozytorium, którego nie było na komputerze, wczytywana jest automatyczne wersja najstarsza. Czy można zrobić aby program zapytał którą wersję wczytać, albo chociaż automatycznie wczytywał najnowszą?
Have a nice day

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » wtorek, 20 czerwca 2017, 11:23

Uprzejmie proszę o drobną przeróbkę okna potwierdzającego zapis do repozytorium.
W przypadku krótkich nazw pole wyboru chekboxa zasłania przycisk.
Trzeba się pilnować żeby przez przypadek nie wyłączyć okna. Może dało by się przesunąć chekbox poniżej przycisku?
repozytorium.JPG
repozytorium.JPG (15.93 KiB) Przejrzano 733 razy
Ponawiam pytanie z wcześniejszego posta o wybór wersji wczytywanej z repozytorium, gdy nie ma projektu lokalnie.
Have a nice day

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » sobota, 5 sierpnia 2017, 15:49

Nie działa chekbox w opcjach "pokazuj komunikat o zapisaniu do repozytorium". Przez przypadek wyłączyłem, ale żeby z powrotem włączyć okno trzeba zmienić wpis do rejestru /viewtopic.php?f=507&t=10282&p=28216&hi ... ium#p28216
Ponawiam prośbę o modyfikację okna potwierdzającego zapis do repozytorium i wybór wersji projektu wczytywanej z repozytorium gdy nie ma projektu.
Nadal występuje problem z usuwaniem z nazwy projektu ostatnich znaków, gdy wczytywana kopia z repozytorium zapisywana jest jako inny projekt.
Have a nice day

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » piątek, 11 stycznia 2019, 12:14

Dzień dobry.
Mam irytujący problem z repozytorium.
Od kiedy OneDrive pozmieniał hurtowo daty modyfikacji plików w chmurze, na liście repozytorium nie wszystkie się wyświetlają, a C-geo informuje o nowej wersji projektu w repozytorium, na podstawie błędnej daty zmienionej przez OneDrive, zamiast z pliku *.ini.
Obecnie, nie sposób rozpoznać właściwej daty pliku w repozytorium. Czy jest możliwość przynajmniej, aby wyświetlały się na liście wszystkie pliki?
Załączniki
repo2.JPG
repo2.JPG (13.73 KiB) Przejrzano 139 razy
repo1.JPG
repo1.JPG (85.72 KiB) Przejrzano 139 razy
Have a nice day

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2615
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: FaFaL » piątek, 11 stycznia 2019, 17:03

Nie wyświetlają się wszystkie bo nie wszystkie są pobrane na dysku (zgaduje). Proponuje pobrać pare brakujących, włączyć Cgeo i zobaczyć czy się pojawia. Widzę ze pliki ini nie są pobrane :-)
Ja bym kliknął na katalog Repozytorium i zaznaczył aby wszystkie pliki w tym katalogu zawsze trzymał na dysku
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 461
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Repozytorium projektów

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 14 stycznia 2019, 12:12

To jednak nie to. Pobrałem wszystkie pliki na dysk i po restarcie C-geo nic się nie zmieniło. Wyświetlają się tylko trzy pliki, które mają taka sama datę oraz jeden z nową datą. Zresztą wcześniej brak plików fizycznie na komputerze nie przeszkadzał, były pobierane z chmury bez żadnych problemów. Całość działała pięknie i można było wygodnie pracować na różnych komputerach. Popsuło się kiedy OneDrive pozmieniał daty modyfikacji plików.
Have a nice day

ODPOWIEDZ