wykaz powierzchni działek
wykaz powierzchni działek
Dzień Dobry.
Przydatną funkcją byłaby możliwość wygenerowania raportu z wykazem działek, ich powierzchni obl, ewid, + dodatkowa kolumna dpmax - wg rozporządzenia.
Przydatną funkcją byłaby możliwość wygenerowania raportu z wykazem działek, ich powierzchni obl, ewid, + dodatkowa kolumna dpmax - wg rozporządzenia.
http://pbg.net.pl
Re: wykaz powierzchni działek
Takie raporty można generować z bazy danych. Można nawet samemu przygotować odpowiedni szablon. Był kiedyś taki wątek który dotyczył wykazu budynków i tam wprowadzono takie narzędzie ... Choć oczywiście najszybciej będzie gotowe narzędzie do tego.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Coś właśnie robimy w tym kierunku - na początek dodamy w wykazie działek (tym generowanym w oknie edycji działki) możliwość wyświetlenia kolumn dp i dp max. A potem wykonamy kompletny wykaz zmian danych ewidencyjnych.
Pytanie czy warto dodawać takie kolumny także w raporcie po wyrównaniu powierzchni działek, bo właściwie można to będzie i tak uzyskać w wykazie działek, o który pisałem wcześniej.
Pytanie czy warto dodawać takie kolumny także w raporcie po wyrównaniu powierzchni działek, bo właściwie można to będzie i tak uzyskać w wykazie działek, o który pisałem wcześniej.
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (41.14 KiB) Przejrzano 4713 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Do FaFal
no ale dpmax nie ma chyba w bazie danych. Przynajmniej ja tego znaleźć nie potrafię.
Do JurekB
Właśnie taki wykaz. Na razie nie widzę jakiegoś uzasadnienia aby w raporcie po wyrównaniu dodawać jeszcze te kolumny z dp i dpmax.
no ale dpmax nie ma chyba w bazie danych. Przynajmniej ja tego znaleźć nie potrafię.
Do JurekB
Właśnie taki wykaz. Na razie nie widzę jakiegoś uzasadnienia aby w raporcie po wyrównaniu dodawać jeszcze te kolumny z dp i dpmax.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 10:59 przez PBG, łącznie zmieniany 1 raz.
http://pbg.net.pl
dp max pojawiło się w wersji testowej, ale jednak do wersji oficjalnej nie trafi gdyż prościej będzie generować je w raportach bezpośrednio.
Pozdrawiam Jurek B.
Czy dp i dpmax pojawi się również w bazie danych?
był przez chwilę w testowej wersji, ale uznaliśmy, że jednak nie ma sensu je tam umieszczać, zrobimy za to możliwość generowania wykazu zmian danych ewid.
Pozdrawiam Jurek B.
Z tym wykazem to byłoby super. Trza by dać możliwość wybierania działek pierwotnych (wielu), później do tych działek przyporządkowywało by się działki nowe itp... Tylko niektóre ośrodki chyba przyjmują druki zgodne z G-5, a inne preferują jeszcze te stare które robiło się na formacie A-3. W niektórych rejonach te wykazy drukuje się osobno, a gdzie indziej wstawia się na mapę z np podziału. W innych częściach kraju robi się tak, że daje się uproszczony wykaz zmian na mapę (bodaj bez użytków), a rozbudowany drukuje się na A3-A4 jako osobny dokument.
Z powyższego widać, że trzeba się zabezpieczyć na wiele możliwości.
Z powyższego widać, że trzeba się zabezpieczyć na wiele możliwości.
Pozdrawiam Rafał Kocierz