Czcionka na mapie
Czcionka na mapie
Dzień dobry
Czy można by wprowadzić wygładzanie czcionki przy opisach na mapie ?-obecnie przy większym oddaleniu czcionka wygląda niezbyt wyraźnie.
Czy można by wprowadzić wygładzanie czcionki przy opisach na mapie ?-obecnie przy większym oddaleniu czcionka wygląda niezbyt wyraźnie.
Re: Czcionka na mapie
Nie jestem pewien czy takie coś będzie możliwe, ale sprawdzimy.
Pozdrawiam Jurek B.
Do testów - właczenie: "Parametry programu->Mapa->użyj wygładzania krawędzi dla tekstów"
pozdrawiam
grzes
grzes
Bardzo dziękuję za wprowadzone zmiany-szczególnie czcionka cgeo i cadowska są teraz czytelne- trochę gorzej wypadają czcionki systemu windows-chyba są za bardzo pogrubione no i to " uciekanie" ( coś się stało z kerningiem) liter po znakach rzymskich...Może da się to w przyszłości dopracować-ale jest już bardzo dobrze
- Załączniki
-
[Rozszerzenie tif zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
-
[Rozszerzenie tif zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
Coś mi nie wyszło z tymi obrazkami
- Załączniki
-
- nie wygładzone.jpg (48.66 KiB) Przejrzano 3652 razy
-
- wygładzone.jpg (47.77 KiB) Przejrzano 3652 razy
Chyba udało sie wyeliminowac te problemy. Dodatkowo dodana opcja wygladzania linii:
do testów
Wygladzanie stwarza 2 problemy: wolniejsze rysowanie mapy i potencjalnie moga pojawic sie klopoty na niektorych drukarkach.
do testów
Wygladzanie stwarza 2 problemy: wolniejsze rysowanie mapy i potencjalnie moga pojawic sie klopoty na niektorych drukarkach.
pozdrawiam
grzes
grzes
Witam Pana Grzesia
Jest bardzo dobrze .Problemy z odstępami między wyrazami zniknęły, czcionki systemowe mają odpowiednie szerokości. I to wygładzanie linii!
Bardzo dziękuję
Jest bardzo dobrze .Problemy z odstępami między wyrazami zniknęły, czcionki systemowe mają odpowiednie szerokości. I to wygładzanie linii!
Bardzo dziękuję
Super, tak ładnie wyglądała mapa tylko po eksporcie do PDFa, a teraz mamy to samo w Cgeo...
Pozdrawiam
Witam,
Na mapie opisałam rzędne włazów czcionką wys.05 rzędna (gory i dna studni)
PO zmianie tekstów na całej warstwie na 1.5 tekstu nie mozna "złapać" zeby go np. przesunąć. Jak rozwiazać ten problem ?
Dorota
Na mapie opisałam rzędne włazów czcionką wys.05 rzędna (gory i dna studni)
PO zmianie tekstów na całej warstwie na 1.5 tekstu nie mozna "złapać" zeby go np. przesunąć. Jak rozwiazać ten problem ?
Dorota
pomogło. Dziekuje