Drukowanie z tabeli
Drukowanie z tabeli
Czy można ustawić program tak aby po wybraniu punktów do wydruku z tabeli jako opcja domyślna była zafiksowana "zakres zaznaczone"
a nie tak jak obecnie "wszystkie"?
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
Re: Drukowanie z tabeli
w takich przypadkach, najlepiej by bylo, gdyby zahaczona byla ostatnio uzywana opcja.
Sorry. Ale czy zdarzyło Ci się wydać polecenie drukowania tabeli składającej się z 75000 punktów, tylko dlatego, że zapomniałeś o zmianie zaznaczenia?MarekOtt pisze:w takich przypadkach, najlepiej by bylo, gdyby zahaczona byla ostatnio uzywana opcja.
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
Może tak - jeżeli w tabeli są zaznaczone p-kty, to jako opcja domyślna - drukuj zaznaczone.fancegeo pisze:Czy można ustawić program tak aby po wybraniu punktów do wydruku z tabeli jako opcja domyślna była zafiksowana "zakres zaznaczone"
Z poważaniem flFL
Na pewno się zdarzyło, ale w przysżłości może się zdarzyć, że wydrukuje mi tylko zaznaczone, gdzie chciałem wydrukować wszystkie.fancegeo pisze:Sorry. Ale czy zdarzyło Ci się wydać polecenie drukowania tabeli składającej się z 75000 punktów, tylko dlatego, że zapomniałeś o zmianie zaznaczenia?MarekOtt pisze:w takich przypadkach, najlepiej by bylo, gdyby zahaczona byla ostatnio uzywana opcja.
Uważam że lepiej by było wprowadzić zaznaczenie domyślne ostatnio wybranej opcji, niż na stałe przypisywać jedną z nich.
Jedni częściej drukują zaznaczone, drudzy wszystkie. O tu o to mi chodzi

Grześ przygotował już tą zmianę w wersji testowej - działa tak jak proponował IflF.
Pozdrawiam Jurek B.
Po tych zmianach pomimo zaznaczenia do wydruku "drukuj zaznaczone" program chce drukować wszystkie punkty.
Poprawka druku tych zaznaczonych punktów w tym samym miejscu co zwykle.
Pozdrawiam Jurek B.