Wykaz zmian ewidencyjnych dotyczących działki
-
- _____
Re: Wykaz zmian ewidencyjnych dotyczących działki
Podpisuje się pod pytaniem "arttiq"?
Również czekam z niecierpliwością na funkcjonalność WZDE. Gdyby udało się opracować aby można samemu go wypełniać a OFU, OZU i OZK byłyby kontrolowane przez program to byłaby rewelacja.
Czekam na dalsze efekty prac.
Czekam na dalsze efekty prac.
program generuje mi wykaz zmian ale nie wczytuje mi stanu starego pliku swde
przesyłam plik swde z ośrodka może oni coś nie tak kodują a moze cos innego nie wiem
proszę o poradę
zbm56
przesyłam plik swde z ośrodka może oni coś nie tak kodują a moze cos innego nie wiem
proszę o poradę
zbm56
generuję wykaz zmian: użytki obliczone są prawidłowo, następuje wczytanie danych lewej strony z pliku SWD i prawidłowo sporządzony wykaz z jednym wyjątkiem: w nowym stanie pojawiają się powierzchnie ale brak jest OFU, OZU i OZK. Kiedyś było dobrze !!!
prośba o radę gdyż mam sporo dużych wykazów zmianmaciekwu pisze:generuję wykaz zmian: użytki obliczone są prawidłowo, następuje wczytanie danych lewej strony z pliku SWD i prawidłowo sporządzony wykaz z jednym wyjątkiem: w nowym stanie pojawiają się powierzchnie ale brak jest OFU, OZU i OZK. Kiedyś było dobrze !!!
Czy dla danych dla warstwy użytków sa dodane i wypełnione pola o nazwach OFU, OZU, OZK?
pozdrawiam
grzes
grzes
czy coś już wiadomo na temat prac na WZDE?
Nie wiem czy to tylko u mnie występuje, czy może sprawa jest powszechna. Nie mogę poprawne wpisać użytku łąka. W OFU i OZU automatyczni zmienia na L. Zauważyłem to u siebie już jakiś czas temu, teraz to samo dzieje się w nazwie użytku. Jest na to jakiś sposób?
Have a nice day
Nie bardzo wiadomo o którą funkcję C-GEO chodzi - sprawdzałem w oknie danych dla konturu klasyfikacyjnego i dla konturu użytku - u mnie w obu pojawiają się w OFU oznaczenia Ł - potem także na mapie pojawia się to oznaczenie.Nie wiem czy to tylko u mnie występuje, czy może sprawa jest powszechna. Nie mogę poprawne wpisać użytku łąka. W OFU i OZU automatyczni zmienia na L. Zauważyłem to u siebie już jakiś czas temu, teraz to samo dzieje się w nazwie użytku. Jest na to jakiś sposób?
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.GIF (131.08 KiB) Przejrzano 7431 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Chodzi o stara metodę. Ręcznie uzupełniam w bazie danych obiektów na warstwie oznaczonej jako użytki.

Have a nice day
A mozna ten projekt na grzes małpa xgeo.pl dostać? Moze cos z kodowaniem tabel?ariel0-0 pisze:Chodzi o stara metodę. Ręcznie uzupełniam w bazie danych obiektów na warstwie oznaczonej jako użytki.
pozdrawiam
grzes
grzes
w słowniku EGB_OZK brakuje klasy III i IV bez literek, a przydałaby się np. dla użytku Ł albo Ps
Have a nice day
Ok, będzie poprawka w najbliższych dniach.w słowniku EGB_OZK brakuje klasy III i IV bez literek, a przydałaby się np. dla użytku Ł albo Ps
Pozdrawiam Jurek B.
-
- _____
Mam ten sam problem- co jest przyczyną? Mam wypełnione pola OFU, OZU, OZK.zbm56 pisze:program generuje mi wykaz zmian ale nie wczytuje mi stanu starego pliku swde
proszę o poradę
zbm56
a numer dzialki w oknie danych c-geo ma pełny identyfikator? Lub jest kolumna g5idd z pełnym identyfikatorem?bartek1122 pisze:Mam ten sam problem- co jest przyczyną? Mam wypełnione pola OFU, OZU, OZK.zbm56 pisze:program generuje mi wykaz zmian ale nie wczytuje mi stanu starego pliku swde
proszę o poradę
zbm56
pozdrawiam
grzes
grzes
-
- _____
Dziękuje za pomoc- już działa:) Nie znalazłem tego w instrukcji.
a czy nie była by przydatna masowa zmiana numerów działek tak by jednym kliknięciem dołączyć do numerów przedrostek np TERYT? Ułatwiałoby to tworzenie wykazu zmian.
Można to zrobić poprzez ikonkę Menu w oknie bazy danych - Kopiuj zawartość kolumny - ale to jest przydatne gdy jest pole z numerem TERYT w bazie danych i chcemy je skleić z polem zawierającym numer działki.maciekwu pisze:a czy nie była by przydatna masowa zmiana numerów działek tak by jednym kliknięciem dołączyć do numerów przedrostek np TERYT? Ułatwiałoby to tworzenie wykazu zmian.
Pozdrawiam Jurek B.
A najlepiej zalozyc kolumne o nazwie g5idd. Skopiować do niej numer dzialki (nie tracimy numeru bez teryt ktory przydaje sie np do wstawiania na mapę). Nastepnie ustawiamy podswietlenie w kolumnie g5idd i wybieramy z menu "Przenumerowanie" - tam wpisujemy tylko teryt w polu "Przedrostek"
pozdrawiam
grzes
grzes
Coś czułem, że jest takie coś, ale zapomniałem o przenumerowaniugrzes pisze:A najlepiej zalozyc kolumne o nazwie g5idd. Skopiować do niej numer dzialki (nie tracimy numeru bez teryt ktory przydaje sie np do wstawiania na mapę). Nastepnie ustawiamy podswietlenie w kolumnie g5idd i wybieramy z menu "Przenumerowanie" - tam wpisujemy tylko teryt w polu "Przedrostek"

Pozdrawiam Jurek B.
Witam,
czy coś się ruszyło z WZDE działki? będzie możliwość wykonywania wykazu przez wpisanie lewej strony " z palca"?
czy coś się ruszyło z WZDE działki? będzie możliwość wykonywania wykazu przez wpisanie lewej strony " z palca"?
pozdrawiam
arttiq
arttiq
Niestety, to czeka na wprowadzenie u nas pełnej obsługi danych ewidencyjnych, przy czym pracujemy ciągle.
Pozdrawiam Jurek B.