Współrzędne w edytorze "w locie"
Współrzędne w edytorze "w locie"
Witam,
Czy jest możliwość dodania opcji otworzenia zaznaczonych punktów w bazie od razu w domyślnym notatniku? Odchodziłaby część pracy z eksportem i importem punktów. Zaznaczam punkty --> otwieram w notatniku --> kopiuje i przyklejam zaznaczenia tam gdzie chcę. Ułatwiło by mi to znacząco pracę, może komuś też.
Czy jest możliwość dodania opcji otworzenia zaznaczonych punktów w bazie od razu w domyślnym notatniku? Odchodziłaby część pracy z eksportem i importem punktów. Zaznaczam punkty --> otwieram w notatniku --> kopiuje i przyklejam zaznaczenia tam gdzie chcę. Ułatwiło by mi to znacząco pracę, może komuś też.
pozdrawiam
arttiq
arttiq
Re: Współrzędne w edytorze "w locie"
a może nie musi być "Notatnik" tylko zwykłe okienko (z przyciskami zapisz w schowku zaznaczone, zapisz w schowku wszystko) w którym tekstowo pojawiają się punkty z wybranym wcześniej separatorem i kolumnami (w opcjach programu chyba powinno wystarczyć) .... - nie bardzo się znam, ale tak chyba będzie prościej dla programistów.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
A może prościej, dodanie funkcji kopiującej do schowka wybrane punkty w formie tekstowej - gotowe do wklejenia w dowolnym programie tekstowym ...
Pozdrawiam Rafał Kocierz
może być okienko
może być również do schowka
tylko kwestia ustawienia separatora (przecinek, spacja)
może być również do schowka

tylko kwestia ustawienia separatora (przecinek, spacja)
pozdrawiam
arttiq
arttiq
W wersji testowej dodaliśmy 2 nowe ikonki w pasku tabeli współrzędnych - jedna do określania parametrów umieszczanych w schowku Windows punktów, a druga do wrzucania do schowka zaznaczonych punktów w tabeli:
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.GIF (134.91 KiB) Przejrzano 3027 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Dziękuję, o to właśnie mi chodziło. Działa SUPER 

pozdrawiam
arttiq
arttiq
Witam,
idąc za ciosem to może da radę wprowadzić możliwość odwrotną. Wczytać do tabeli punkty ze schowka
idąc za ciosem to może da radę wprowadzić możliwość odwrotną. Wczytać do tabeli punkty ze schowka

pozdrawiam
arttiq
arttiq
Taaa, tego sie obawiałemarttiq pisze:Witam,

Tu bedzie wiecej roboty bo nie wiadomo co w schowku siedzi. Ale cos pomyslimy.
pozdrawiam
grzes
grzes
Mało profesjonalne, ale działa. Kopiuję punkty do schowka, przełączam się na C-geo, Z tabeli plik ->import -> wybieram dowolny plik txt -> klik w okienko po prawej stronie , ctrl+A, ctrl+V, ustawiam separator i inne parametry jeśli trzeba -> ok i punkty ze schowka w tabeli.
http://pbg.net.pl