Niestety nie mam zbyt wiele czasu aby poważnie przetestować zmiany. Mam natomiast jeszcze kilka pomysłów do zmian

- w zakładce łuki pionowe: możliwość wyłączenie edycji kolumn nr, x, y (podobnie jak w niwelacji)
- przy liczeniu trasy w zakładce punkty główne: obliczanie przez program min i max łuków pionowych oraz sortowanie po kilometrażu w przypadku generowania raportu - pojawiłby się fajny spis wszystkich punktów charakterystycznych trasy (poza załomami pionowymi, które w sumie można wyciągnąć z zakładki łuki pionowe) przydatny przy opracowaniu tyczenia
- eksport trasy drogowej do formatów obsługiwanych przez oprogramowanie polowe tachimetrów i gpsów (wiem, że jest z tym jakiś problem)
Jeszcze dwie rzeczy, które nie dotyczą bezpośrednio modułu tras drogowych:
- w okienku transmisji i konwersji z pliku (moduły obliczeniowe): czy byłaby możliwość posortowania alfabetycznie występujących tam pozycji (ułatwiłoby to szukanie:))
- w przypadku konwersji pliku Trimble JXL program automatycznie wczytuje i zapisuje do tabeli roboczej współrzędne wszystkich stanowisk z pliku (niezależnie czy je importujemy czy nie): można to wyłączyć?
Pozdrawiam
Michał