Witam,
od pewnej aktualizacji zniknela funkcja opisu wartosci dL dla nadpisywanych punktów. Ta wartosc wyswietlana byla w gornym pasku okienka, w ktorym zarzadzamy jakie operacje wykonac na dublach.
Czy moglbym prosic o przywrocenie tej funkcjonalnosci?
wartosc dL dla nadpisywanych punktow tabeli rob.
wartosc dL dla nadpisywanych punktow tabeli rob.
pozdrawiam Lukasz Zacharczuk
Re: wartosc dL dla nadpisywanych punktow tabeli rob.
Witam, dobrze by było gdyby doprecyzował Pan o jakie okno chodzi - w oknie np. zapisu do bazy informującym o różnicy współrzędnych dla punktu o tym samym numerze nie było nigdy takiej informacji - podawane są przyrosty współrzędnych.
Pozdrawiam Jurek B.
wydaje mi sie ze przy imporcie txt podczas wyswietlania okna jak w zalaczniku w polu, ktore zaznaczylem na czerowno pojawiala sie wartosc dL.
jesli nie czy mozna by w tym oknie procz dx, dy i dh ujac dL?
Przy okazji pozwole sobie zapytac, czy moze na horyzoncie pojawia sie mozliwosc ujecia przy wstawianiu opisu punktow na mape wartosci z pozostalych kolumn (teraz mozna tylko nr_punktu, X, Y, H.
Dodatkowo zapytam jeszcze o mozliwosc dodania opcji wstawiania tekstow w nawias w:
- okno szybkiego wstawiania opisu;
- wstawianie opisu punktu;
- wstawianie opisu w palecie opisywania np miar orto;
jest to bardzo przydatne przy tworzeniu szkicow
jesli nie czy mozna by w tym oknie procz dx, dy i dh ujac dL?
Przy okazji pozwole sobie zapytac, czy moze na horyzoncie pojawia sie mozliwosc ujecia przy wstawianiu opisu punktow na mape wartosci z pozostalych kolumn (teraz mozna tylko nr_punktu, X, Y, H.
Dodatkowo zapytam jeszcze o mozliwosc dodania opcji wstawiania tekstow w nawias w:
- okno szybkiego wstawiania opisu;
- wstawianie opisu punktu;
- wstawianie opisu w palecie opisywania np miar orto;
jest to bardzo przydatne przy tworzeniu szkicow
- Załączniki
-
- IMP_TXT.png (31.79 KiB) Przejrzano 2666 razy
Ok, tego dL nie było w tym oknie wcześniej, ale możemy tam je umieścić. Co do dodatkowych atrybutów punktów z tabeli współrzędnych to można je umieścić na mapie przez funkcje ikonki "11".
Co do nawiasów to nie jestem pewien czy się to uda wprowadzić, ale przekażę programiście.
Co do nawiasów to nie jestem pewien czy się to uda wprowadzić, ale przekażę programiście.
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.JPG (78.1 KiB) Przejrzano 2654 razy
Pozdrawiam Jurek B.
- tak z tej funkcji korzystam, ale to sluzy jedynie wyswietlaniu / podgladowi, a mi chodzi tutaj o wyplucie tekstow na mape / szkic, tak by moc wydrukowac ta tresc (zalaczam przyklad szkicu). Pod pytuje poniewaz kilkakrotnie podawalem temat i mial byc wrzucony na liste...można je umieścić na mapie przez funkcje ikonki "11"
- Załączniki
-
- szc prj podz_1.png (823.27 KiB) Przejrzano 2643 razy
Hmm, u mnie to działa, może proszę kontakt.Ezy pisze: ↑03 lut 2021, 13:30- tak z tej funkcji korzystam, ale to sluzy jedynie wyswietlaniu / podgladowi, a mi chodzi tutaj o wyplucie tekstow na mape / szkic, tak by moc wydrukowac ta tresc (zalaczam przyklad szkicu). Pod pytuje poniewaz kilkakrotnie podawalem temat i mial byc wrzucony na liste...można je umieścić na mapie przez funkcje ikonki "11"
Pozdrawiam Jurek B.