okno "SZUKAJ"

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 752
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

okno "SZUKAJ"

Post autor: marcinn »

Czy byłaby możliwość wyłączenia okna wyszukiwania w opcjach programu? Chodzi mi o to okienko, co się pojawia po wciśnięciu dowolnego klawisza z literą. Często kliknie mi się coś na klawiaturze i wyskakuje to okno wyszukiwania- trochę to denerwujące
ciesiel
___
___
Posty: 83
Rejestracja: poniedziałek, 19 grudnia 2005, 20:24

Re: okno "SZUKAJ"

Post autor: ciesiel »

Popieram. Uruchamia się również podczas pracy z obliczeniami na mapie i np. w obliczeniu mam do wpisania długość pomierzoną (komórka jest na niebiesko) to wpisuję z automatu w okienku "szukaj". trzeba wtedy brać myszkę i dwa razy kliknąć w komórce niebieskiej :-)
Pzdr.
ciesiel
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 319
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: okno "SZUKAJ"

Post autor: arttiq »

Może dodać klawisz specjalny (Shift, Ctrl, Alt) przy wpisywaniu, aby uruchomić okno wyszukiwania?
Z możliwością wybrania w ustawieniach programu jak zachować ma się program - czy obecne zachowanie czy z klawiszem dodatkowym...
pozdrawiam
arttiq
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: okno "SZUKAJ"

Post autor: Jurek B. »

Ok, dodaliśmy w wersji testowej możliwość wyłączenia jego wywoływania wciśnięciem dowolnego klawisza, a ponadto dodaliśmy skrót do tego okienka - CTRL-F - który zadziała zawsze.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ