witam, mam prosbe uwzglednienia selekcji wyswietlania zaznaczonych rekordow w tabeli roboczej, tak jak jest to w tabeli bazy danych
tzn zeby od razu pojawilo sie wskazanie "true"
wyswietlanie - zaznaczonych rekordow
wyswietlanie - zaznaczonych rekordow
- Załączniki
-
- wyswietlanie - zaznaczonych rekordow.png (7.21 KiB) Przejrzano 2388 razy
pozdrawiam Lukasz Zacharczuk
Re: wyswietlanie - zaznaczonych rekordow
Niestety, programista nie ma możliwości zmiany tej funkcjonalności.
Pozdrawiam Jurek B.
dziwne, bo to zapytanie, którego wynikiem jest wyświetlanie wyselekcjonowanych punktow jest, tylko trzeba wykonac kilka krokow, a moglaby pojawic sie ta komenda od razu przy "wszystkie" jako True czyli pokaz zaznaczonee i dodatkowo moznaby dodac komende pokaz inne jak True - bylby wtedy komplet mozliwisci dla tej kolumny.
No ale jak sie nie da, to sie nie da
No ale jak sie nie da, to sie nie da

- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (225.18 KiB) Przejrzano 2358 razy
Programista dodał w oknie tabeli współrzędnych pod prawym klawiszem myszki opcję włączającą ładowanie punktów do pamięci komputera. Po jej włączeniu można wybierać między wartościami true/false w polu Ozn. Można to potestować, u mnie nie spowodowało jakichś opóźnień.
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.JPG (44.95 KiB) Przejrzano 2336 razy
-
- Przechwytywanie1.JPG (24.51 KiB) Przejrzano 2336 razy
Pozdrawiam Jurek B.
dziekuje za stworzenie opcji. Bardzo to ulatwia prace.
ps. zle sie wyrazilem. Opoznientechnicznych nie bylo. Chodzilo mi oto ze nie byla dostepna opcja bezposredniego dostepu do zapytania False.
pozdrawiam
ps. zle sie wyrazilem. Opoznientechnicznych nie bylo. Chodzilo mi oto ze nie byla dostepna opcja bezposredniego dostepu do zapytania False.
pozdrawiam
przs elekcji rekordow z shiftem po wczesniejszym zapytaniu o wartosci True dla pol Ozn program zawiesza sie.
- Załączniki
-
- blad zaznaczanie.png (22.04 KiB) Przejrzano 2206 razy
wygląda niestety ze ta nowa opcja ma wpływ na inne miejsca w programie. Prawdopodobnie ją usuniemy - ale popatrzę jeszcze.
pozdrawiam
grzes
grzes