Porównanie współrzędnych

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Damian
Team
Team

Re: Porównanie współrzędnych

Post autor: Damian »

marcinn pisze: 24 wrz 2024, 09:18 Nie wiem czy to jest zamierzone, ale w module porównania współrzędnych nie jestem w stanie wykonać zwykłego porównania. W liście "co do raportu" nie jestem w stanie odhaczyć opcji dotyczących punktów granicznych. Wydaje mi się, że jakiś czas temu nie było z tym problemu. Mam najnowszą aktualizację
Bez tytułu.png
Witam,
faktycznie, błąd po naszej stronie - przepraszamy. Można już pobrać plik testowy c-geo8.exe wolny od błędu. Dzięki za zgłoszenie.
pozdrawiam
Damian M.
marcinn
VIP
VIP

Post autor: marcinn »

zauważyłem, że jeżeli zmienią się współrzędne o 1cm (być może dla większych różnic też tak jest) to nie są one uwzględniane na czerwono. W stanie nowym mam inne współrzędne, a pomino to są na czarno. Może to unika z tolerancji 15cm? Tylko, że jak w nowym stanie zmieniam współrzędną to mimo wszystko powinna być na czerwono
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (6.5 KiB) Przejrzano 351 razy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

U mnie to działa gdy wprowadziłem warunek na dl>0,00 m:
Załączniki
Zrzut ekranu 2024-11-12 110830.jpg
Zrzut ekranu 2024-11-12 110830.jpg (106.18 KiB) Przejrzano 247 razy
Pozdrawiam Jurek B.
marcinn
VIP
VIP

Nie zaznaczyłem tego na początku. Chodzi mi o raport z porównania gdy robię wykaz zmian danych ewidencyjnych dotyczących punktów granicznych
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

marcinn pisze: 12 lis 2024, 12:27 Nie zaznaczyłem tego na początku. Chodzi mi o raport z porównania gdy robię wykaz zmian danych ewidencyjnych dotyczących punktów granicznych
Rzeczywiście, wtedy na czerwono jest tylko wówczas gdy dl przekracza 0.15 m. To wydaje się prawidłowe, skoro rozporządzenie w sprawie standardów podaje tę wartość jako decydującą o modyfikacji współrzędnych punktów granicznych.
Pozdrawiam Jurek B.
marcinn
VIP
VIP

Jurek B. pisze: 12 lis 2024, 12:45
marcinn pisze: 12 lis 2024, 12:27 Nie zaznaczyłem tego na początku. Chodzi mi o raport z porównania gdy robię wykaz zmian danych ewidencyjnych dotyczących punktów granicznych
Rzeczywiście, wtedy na czerwono jest tylko wówczas gdy dl przekracza 0.15 m. To wydaje się prawidłowe, skoro rozporządzenie w sprawie standardów podaje tę wartość jako decydującą o modyfikacji współrzędnych punktów granicznych.
Niby tak, ale czasami są przypadki że zmiana dotyczy wsp. poniżej 15cm. W takim wypadku jeżeli zmiana dotyczy kilku cm to w raporcie nie podświetla się na czerwono. Poza tym, jeżeli jest inna wsp. z prawej strony to powinna być na czerwono bo to ma sens.
Nawet gdybyśmy się trzymali zasady, że nie zmieniamy wsp. przy dl<15cm to po prawej powinna być taka sama wsp. jak po lewej stronie (bo nie przekracza odchyłki) i wtedy jest na czarno. Tyle, że ten raport nie koryguje takich wsp.- robi tabelkę tak jak mu podajemy i ewentualnie na czerwono pokazuje zmiany.
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

Czy do nowego porównania można było by dodać kolumnę L.P. ?

Zauważyłem także, że program źle sortuje.

np.
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (43.83 KiB) Przejrzano 97 razy
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Post autor: grzes »

MarekOtt pisze: 26 lis 2024, 15:08 Czy do nowego porównania można było by dodać kolumnę L.P. ?

Zauważyłem także, że program źle sortuje.

np.

Przechwytywanie.JPG
Poprawki do testów: wersja testowa
pozdrawiam
grzes
ODPOWIEDZ