marcinn pisze: ↑24 wrz 2024, 09:18
Nie wiem czy to jest zamierzone, ale w module porównania współrzędnych nie jestem w stanie wykonać zwykłego porównania. W liście "co do raportu" nie jestem w stanie odhaczyć opcji dotyczących punktów granicznych. Wydaje mi się, że jakiś czas temu nie było z tym problemu. Mam najnowszą aktualizację
Bez tytułu.png
Witam,
faktycznie, błąd po naszej stronie - przepraszamy. Można już pobrać plik testowy c-geo8.exe wolny od błędu. Dzięki za zgłoszenie.
zauważyłem, że jeżeli zmienią się współrzędne o 1cm (być może dla większych różnic też tak jest) to nie są one uwzględniane na czerwono. W stanie nowym mam inne współrzędne, a pomino to są na czarno. Może to unika z tolerancji 15cm? Tylko, że jak w nowym stanie zmieniam współrzędną to mimo wszystko powinna być na czerwono
marcinn pisze: ↑12 lis 2024, 12:27
Nie zaznaczyłem tego na początku. Chodzi mi o raport z porównania gdy robię wykaz zmian danych ewidencyjnych dotyczących punktów granicznych
Rzeczywiście, wtedy na czerwono jest tylko wówczas gdy dl przekracza 0.15 m. To wydaje się prawidłowe, skoro rozporządzenie w sprawie standardów podaje tę wartość jako decydującą o modyfikacji współrzędnych punktów granicznych.
marcinn pisze: ↑12 lis 2024, 12:27
Nie zaznaczyłem tego na początku. Chodzi mi o raport z porównania gdy robię wykaz zmian danych ewidencyjnych dotyczących punktów granicznych
Rzeczywiście, wtedy na czerwono jest tylko wówczas gdy dl przekracza 0.15 m. To wydaje się prawidłowe, skoro rozporządzenie w sprawie standardów podaje tę wartość jako decydującą o modyfikacji współrzędnych punktów granicznych.
Niby tak, ale czasami są przypadki że zmiana dotyczy wsp. poniżej 15cm. W takim wypadku jeżeli zmiana dotyczy kilku cm to w raporcie nie podświetla się na czerwono. Poza tym, jeżeli jest inna wsp. z prawej strony to powinna być na czerwono bo to ma sens.
Nawet gdybyśmy się trzymali zasady, że nie zmieniamy wsp. przy dl<15cm to po prawej powinna być taka sama wsp. jak po lewej stronie (bo nie przekracza odchyłki) i wtedy jest na czarno. Tyle, że ten raport nie koryguje takich wsp.- robi tabelkę tak jak mu podajemy i ewentualnie na czerwono pokazuje zmiany.