Witam
Od niedawna zacząłem definiować swoje szablony i mam kilka pytań:
1) Tworząc nowy szablon nie mogę w nim zdefiniować nagłówka i stopki - czy nie można byłoby dodać takiej możliwości? (Może jest a ja nie widzę

)
2) Wykonując jakieś obliczenia, np. tachimetrię i klikając w ikonkę drukarki mogę wydrukować lub zapisać w pliku dziennik z tej tachimetrii wzbogacony o nagłówek i stopkę zdefiniowaną wcześniej w parametrach raportów. Klikając w ikonę "raport" i przeglądając później ten raport w zakładce "Raporty" nie ma już ani nagłówka ani stopki - czy tak ma być czy ja mam coś źle ustawione? Jeśli tak ma być, to czy dałoby się to zmienić, żeby taki raport nie był pozbawiony nagłówka i stopki?
3) Przydałaby się funkcja "dopasuj rozmiar tabeli do zawartości" znana z Worda - chyba że coś podobnego istnieje a ja nie umiem tego ustawić/włączyć.
4) W nagłówku program automatycznie wstawia mi nazwę mojej firmy z adresem. Problem polega na tym że, póki co, nazwa jest dość długa i część nazwy firmy zostaje przeniesiona do drugiej linijki. Muszę albo ręcznie edytować nagłówek i przenosić większą część nazwy do drugiej linii, albo pozostaje wpisać w parametrach raportów ręcznie nazwę firmy zamiast funkcją wstaw (ale wydaje mi się że nie o to chodzi, żeby coś robić ręcznie jak można automatycznie). Czy jest możliwość dodania funkcji "zawijania tekstu"? A może można to zrobić odszukując w programie plik, gdzie jest wpisana nazwa mojej firmy i odpowiednia edycja tego zapisu?
Dodam, że mam program bez ostatniej aktualizacji - czekam na pliki.
Pozdrawiam