Tabela współrzędnych - Nowa funkcjonalność
Re: Tabela współrzędnych - Nowa funkcjonalność
Kiedy może być nowa tabela znaków dla mapy zasadniczej
Wcześniej już pisałem, że będzie w marcu, a więc to już niedługo - w Wielki Piątek.
Pozdrawiam Jurek B.
Proszę sprawdzić, czy na nowej tabeli działa import GEOINFO.
U mnie ostatania wersja, na której poszedł import z dnia 14.02.2013.
U mnie ostatania wersja, na której poszedł import z dnia 14.02.2013.
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
Ok, sprawdzimy dlaczego to jest wyłączone.Proszę sprawdzić, czy na nowej tabeli działa import GEOINFO.
Pozdrawiam Jurek B.
Dodam, że import w formacie TANGO działa poprawnie.
Tylko pliki *.giv się nie wczytują.
Tylko pliki *.giv się nie wczytują.
Kolumna "warstwa" nie ma wyłącznika w "co edytować?"
Ponadto, przydałoby się zapamiętywanie "co edytować" dla każdej tabeli.
Ponadto, przydałoby się zapamiętywanie "co edytować" dla każdej tabeli.
Have a nice day
W tabeli nie działa funkcja "Kopiuj zawartość tej kolumny do innej" przynajmniej dla punktów filtrowanych ...
Pozdrawiam
Zibi
Zibi
No niestety dla pozostałych również ... 

Pozdrawiam
Zibi
Zibi
Wersja z poprawkami jakie zostały wyżej zgloszone i jakie sami jeszcze wykrylismy. Dodatkowo przerobione zostalo sortowanie po numerze. Teraz numer rozbijany jest na 3 elementy: przedrostek, wlasciwy numer liczbowy i przyrostek co pozwala na znacznie lepsze posortowanie puntkow (choc byc moze ciut wolniejsze). Cala rzecz dzieje sie oczywiscie automatycznie.
pozdrawiam
grzes
grzes
OK moje uwagi zadziałały. Dzięki i Wesołych Świąt ...
Pozdrawiam
Zibi
Zibi
1) Przy zaznaczaniu punktów na mapie (obszarem, obiektem) punkty w tabeli zostają zaznaczone, ale na dolnym pasku nie ma podanej ilości zaznaczonych punktów.
2) W jaki sposób zablokować do edycji wszystkie lub dowolną ilość (np. zaznaczonych w tabeli) punktów?
Pozdrawiam
Tomek
2) W jaki sposób zablokować do edycji wszystkie lub dowolną ilość (np. zaznaczonych w tabeli) punktów?
Pozdrawiam
Tomek
zrobione1) Przy zaznaczaniu punktów na mapie (obszarem, obiektem) punkty w tabeli zostają zaznaczone, ale na dolnym pasku nie ma podanej ilości zaznaczonych punktów.
Pozdrawiam Jurek B.
Od kilku dni zacząłem mieć problem z wersja testową po wgraniu pliku exe i uruchomieniu jako administrator podczas logowania pojawia się komunikat wystąpił nieoczekiwany błąd i po wciśnięciu ok uruchamia się jako wersja edukacyjna. Mam windows 7 64bit. Zaznaczam że nigdy wcześniej tak się nie działo. Może powinienem pozmieniać jakiej ustawienia?
Czy na pewno testowy plik cgeo8.exe zapisał w katalogu C-GEO?
Pozdrawiam Jurek B.
Na pewno najnowszy plik testowy cgeo8. Jak zajnstaluję aktualizacje z 31.01.2013 to działa poprawnie
To rozumiem, ale pytałem się o to gdzie zapisuje Pan plik testowy cgeo8.exe - czy na pewno w katalogu C-GEO
Pozdrawiam Jurek B.
Na pewno w katalogu C-GEO
Niestety bez kontaktu bezpośredniego nie pomogę - forum to nie zawsze najlepszy sposób na wsparcie.
Pozdrawiam Jurek B.
Czy jest możliwość dodania opcji, aby zaznaczone pkt.w tabeli były dodatkowo oznaczone kolorem a nie tylko fiszką w kolumnie "ozn" ( oczywiście z możliwością wyboru koloru w opcjach tabeli), poprawiłoby to znacznie komfort pracy.
Dodatkowo zauważyłem, że przy dłuższym wciśnięciu klawisza F5 tworzą się niepotrzebnie nowe wiersze.
Dodatkowo zauważyłem, że przy dłuższym wciśnięciu klawisza F5 tworzą się niepotrzebnie nowe wiersze.
Witam,
jest za podświetleniem wierszy zaznaczonych punktów.
jest za podświetleniem wierszy zaznaczonych punktów.

pozdrawiam
arttiq
arttiq
Jest - kolor ustawiany w Opcje->Parametry programu->Tabela punktów. F5 tez zabezpieczony.Piotr74 pisze:Czy jest możliwość dodania opcji, aby zaznaczone pkt.w tabeli były dodatkowo oznaczone kolorem a nie tylko fiszką w kolumnie "ozn" ( oczywiście z możliwością wyboru koloru w opcjach tabeli), poprawiłoby to znacznie komfort pracy.
pozdrawiam
grzes
grzes
Po podmianie pilku exe pojawia sie bład przy otwieraniu tabeli
A mozna wiedziec jaki? Prosze wyslac plik cgeo8.elf na adres grzes malpa xgeo.plgeobar pisze:Po podmianie pilku exe pojawia sie bład przy otwieraniu tabeli
pozdrawiam
grzes
grzes
Mogła by też pojawić się funkcja dostępnia w opcjach programu, pozwalająca na wyłączenie "podpowiadacza kodu" danego punktu. Niektórzy może nie potrzebują tych podpowiedzi tekstowych, a ich obecność zwiększa szerokość kolumny z kodem.grzes pisze:Jest - kolor ustawiany w Opcje->Parametry programu->Tabela punktów. F5 tez zabezpieczony.Piotr74 pisze:Czy jest możliwość dodania opcji, aby zaznaczone pkt.w tabeli były dodatkowo oznaczone kolorem a nie tylko fiszką w kolumnie "ozn" ( oczywiście z możliwością wyboru koloru w opcjach tabeli), poprawiłoby to znacznie komfort pracy.
Nowa tabela z jej możliwościami bardzo mi odpowiada, natomiast widzę potrzebę pokazania informacji o ilości punktów zablokowanych, na podobnej zasadzie jak "zaznaczonych" i wyraźnie o użyciu filtra. Zastanawiam sie jeszcze na wyróżnieniu wiersza, na której "postawiono" zakładkę - może grubsze podkreślenie linii tabelki pod tym wierszem?