Elektroniczne KW
Elektroniczne KW
A może dodać do C-GEO możliwość odczytu cyfrowych ksiąg wieczystych ... Może byłoby wygodniej niż przez przeglądarkę i z jakimś automatycznym wyciąganiem niezbędnych danych np. do bazy działek w celu późniejszego wykorzystania. Ktoś ma jakieś pomysły ? 

Pozdrawiam Rafał Kocierz
Re: Elektroniczne KW
Jestem za. Część ośrodków żąda protokołów badania KW. Co w 99,9 % przypadków sprowadza się do przepisania danych z KW.
Owszem przydalo by sie jakies narzedzie do ksiag, cos na wzor kw2pdf, jednak patrzac na to z innej strony, c-geo to program geodezyjny i ciezko znalezc jakis zwiazek tego programu z ksiegami wieczystymi. Jednak mozna by bylo pokyslec o jakies wytyczce. Wydaje mi sie ze kw2pdf jeszcze bedzie dzialac, musimy poczekac tylko az autor programu znajdzie chwile czasu i dostosuje go do ekw.gov.pl. Wtedy bedzis mozna sobie wrzucic pliki kw2pdf do katalogu wtyczek i uruchamiac go z menu c-geo 

Jestem za taką wtyczką. Jeśli dałoby się automatycznie pobrać i wydrukować taką księgę z adnotacją iż jest zgodna z oryginałem na każdej stronie to byłoby dla mnie ogromne ułatwienie.