Czy można dodać w liście Legenda, poniżej folderów "WIDOKI","MAPY W TLE"- folder "stan legendy" ? Działałoby to w ten sposób, że temu folderowi ustawiamy domyślną ścieżkę zapisu/odczytu. Znacznie by to ułatwiło pracę. Ja zrobiłem sobie jeden szablon do aktualizacji i inwentaryzacji, bo Ośrodek co chwile dorzuca nowe warstwy i muszę pracować na jednym szablonie, żeby nie mieć bałaganu. Korzystałbym z zapisu i odczytu stanu legendy, ale jest ono uciążliwe- za każdym razem ścieżka jest do projektu. Gdyby był taki folder z możliwością ustawienia ścieżki zapisu, to wrzuciłbym sobie to do folderu z szablonami. Stany legendy wyglądałyby tak jak w folderze "WIDOKI" i dwuklikiem w dany stan legendy- już mam ustawiony dany stan legendy. Na pewno dużo osób ma jakieś swoje zdefiniowane wartości wyświetlania warstw i wydaje mi się, że każdemu by to upiększyło pracę

Widziałbym do w ten sposób:

- legenda.png (13.08 KiB) Przejrzano 3854 razy
P.S. Odnośnie widoków- jeżeli zapiszemy widok za pomocą ikonki z paska narzędzi to trzeba wyłączyć i włączyć ponownie mapę, żeby pojawił się w oknie legendy>widoki
Jest jeszcze taki błąd, że w oknie legendy możemy dodać widoki o tym samych nazwach- nie są one nadpisywane, a w oknie ikonki z paska narzędzi wyświetlany jest tylko jeden. Obrazek poniżej

- widok.png (16.67 KiB) Przejrzano 3854 razy