Moduł SWDE - Adresowanie

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2745
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: grzes »

do podmiany w katalogu bin
nowy raport: Zestawienie działek
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1378
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: MarekOtt »

grzes pisze: wtorek, 22 lutego 2022, 21:33 do podmiany w katalogu bin
nowy raport: Zestawienie działek
Nie ma na liście takiego raportu, po wgraniu nowego swde do bin (a zaznaczanie przy adresowaniu jest - więc dobrze skopiowałem)
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 904
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Wojtek P. »

A ja mam. Na pewno podmienił Pan plik swde.exe? Proszę dzwonić na serwis to sprawdzę
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (73.1 KiB) Przejrzano 4929 razy
-To serve and protect-
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1378
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: MarekOtt »

aaaa :) .. to się zgadza, szukałem w innym miejscu, tj. w oknie swde --> raporty .., a nie w oknie swde ---> adresowanie ---> raporty
Aoschin
____
____
Posty: 235
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Aoschin »

Możemy do tego zestawienia dorzucić jeszcze kolumnę Nazwa Jedn. ewid. obok identyfikatora jednostki?
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1378
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: MarekOtt »

Przy połączeniu kilku działek do jednego podmiotu, jest to opcja przy wczytywaniu działek do adresowania, w nowym zestawieniu działek, wyświetlany jest tylko podmiot i jedna działka.

Dla przykładu wczytałem 8 działek, przy czym 3 działki należą do jednego podmiotu. Przy zestawieniu mam 5 podmiotów, a ten podmiot który ma 3 działki w ID ma wpisaną tylko jedną działkę.


EDIT: Dodam, że przy tym zestawieniu i połączeniu działek, trzeba uważać, by działek nie łączono do jednego podmioty w przypadku różnej księgi wieczystej. Łączyć powinno tylko w przypadku takiej samej księgi.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2745
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: grzes »

Aoschin pisze: środa, 23 lutego 2022, 18:43 Możemy do tego zestawienia dorzucić jeszcze kolumnę Nazwa Jedn. ewid. obok identyfikatora jednostki?
dodane pole [jed_ew] (kolumnę trzeba dodać samodzielnie przez edycje szablonu)
do podmiany w katalogu bin
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2745
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: grzes »

MarekOtt pisze: środa, 23 lutego 2022, 22:01 Przy połączeniu kilku działek do jednego podmiotu, jest to opcja przy wczytywaniu działek do adresowania, w nowym zestawieniu działek, wyświetlany jest tylko podmiot i jedna działka.

Dla przykładu wczytałem 8 działek, przy czym 3 działki należą do jednego podmiotu. Przy zestawieniu mam 5 podmiotów, a ten podmiot który ma 3 działki w ID ma wpisaną tylko jedną działkę.


EDIT: Dodam, że przy tym zestawieniu i połączeniu działek, trzeba uważać, by działek nie łączono do jednego podmioty w przypadku różnej księgi wieczystej. Łączyć powinno tylko w przypadku takiej samej księgi.
dodane pole [id_dz_wszystkie] - wstawia wszystkie id dzialek oddzielone średnikiem
do podmiany w katalogu bin

Do tego łączenia po KW. Tzn chciałby Pan opcję która (przy dodawaniu osób w adresowaniu) oprócz osoby, czy już taka jest na liście, sprawdzałaby jeszcze KW?
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1378
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: MarekOtt »

grzes pisze: piątek, 25 lutego 2022, 09:53
MarekOtt pisze: środa, 23 lutego 2022, 22:01 Przy połączeniu kilku działek do jednego podmiotu, jest to opcja przy wczytywaniu działek do adresowania, w nowym zestawieniu działek, wyświetlany jest tylko podmiot i jedna działka.

Dla przykładu wczytałem 8 działek, przy czym 3 działki należą do jednego podmiotu. Przy zestawieniu mam 5 podmiotów, a ten podmiot który ma 3 działki w ID ma wpisaną tylko jedną działkę.


EDIT: Dodam, że przy tym zestawieniu i połączeniu działek, trzeba uważać, by działek nie łączono do jednego podmioty w przypadku różnej księgi wieczystej. Łączyć powinno tylko w przypadku takiej samej księgi.
dodane pole [id_dz_wszystkie] - wstawia wszystkie id dzialek oddzielone średnikiem
do podmiany w katalogu bin

Do tego łączenia po KW. Tzn chciałby Pan opcję która (przy dodawaniu osób w adresowaniu) oprócz osoby, czy już taka jest na liście, sprawdzałaby jeszcze KW?
Myślę że przydało by się i to.

BTW. A propo zestawienia działek, w zestawieniu pojawiają się wszystkie działki wczytane do modułu swde, a nie te z adresowania, a to chyba błąd.
Aoschin
____
____
Posty: 235
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Aoschin »

grzes pisze: piątek, 25 lutego 2022, 09:51
Aoschin pisze: środa, 23 lutego 2022, 18:43 Możemy do tego zestawienia dorzucić jeszcze kolumnę Nazwa Jedn. ewid. obok identyfikatora jednostki?
dodane pole [jed_ew] (kolumnę trzeba dodać samodzielnie przez edycje szablonu)
do podmiany w katalogu bin
Przestała mi działać w szablonie Zestawienie działek zmienna [jed_ew].
Nazwa wciąż się wyświetla w informacji z rejestru gruntów, więc plik GML raczej okay.
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7588
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Jurek B. »

Przestała mi działać w szablonie Zestawienie działek zmienna [jed_ew].
Nazwa wciąż się wyświetla w informacji z rejestru gruntów, więc plik GML raczej okay.
Sprawdziłem teraz i jest u mnie ok - może proszę ponownie pobrać ten plik swde.exe z podanego wcześniej linku
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
____
____
Posty: 235
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Aoschin »

Pobranie testówek C-GEO i C-SWDE to pierwsza rzecz którą zrobiłem.

Po kilku testach wynikło że:
Przy imporcie pliku SWDE z iKerg'u (tylko w swde są nr KW, dlatego to) co prawda nazwa Jedn. ewid. pojawia się w Zestawieniu, ale jest niepoprawna.
swde.png
swde.png (7.67 KiB) Przejrzano 3104 razy
Przy imporcie z systemów Geoportalu GEOBID'u, nazwa Jedn. ewid. się nie pojawia, mimo, że w Informacji z RG widnieje.
zint.png
zint.png (7.6 KiB) Przejrzano 3104 razy
@Edit W razie potrzeby mogę podesłać pliki które importuję na serwis
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2745
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: grzes »

Aoschin pisze: czwartek, 12 maja 2022, 08:13 Pobranie testówek C-GEO i C-SWDE to pierwsza rzecz którą zrobiłem.

Po kilku testach wynikło że:
Przy imporcie pliku SWDE z iKerg'u (tylko w swde są nr KW, dlatego to) co prawda nazwa Jedn. ewid. pojawia się w Zestawieniu, ale jest niepoprawna.
swde.png
Przy imporcie z systemów Geoportalu GEOBID'u, nazwa Jedn. ewid. się nie pojawia, mimo, że w Informacji z RG widnieje.
zint.png

@Edit W razie potrzeby mogę podesłać pliki które importuję na serwis
Poprawka do podmiany w katalogu bin - w tym raporcie jed_ew brana była ze słownika zamiast w pierwszej kolejności z pliku gml/swd. Teraz jest tak, że jak nie będzie jej w pliku to dopiero bierze ze słownika.
pozdrawiam
grzes
Aoschin
____
____
Posty: 235
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Aoschin »

Podmieniłem na testówkę SWDE i niestety wciąż mam puste pola.
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2745
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: grzes »

Aoschin pisze: czwartek, 12 maja 2022, 15:03 Podmieniłem na testówkę SWDE i niestety wciąż mam puste pola.
Na pewno w szablonie raportu jest pole [jed_ew]? I czy na pewno mówimy o tym samym raporcie tj. "Zestawienie działek" w opcji adresowania?
I proszę może jeszcze spojrzeć czy plik swde.exe w katalogu c-geo/BIN ma dokładnie 35206656 bajtow (czasem przeglądarka zaciąga wcześniej pobieraną wersją z cache)
Jeśli powyższe jest ok to proszę podesłać plik, na którym się to dzieje, na grzes małpa geo.pl.
pozdrawiam
grzes
Aoschin
____
____
Posty: 235
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Aoschin »

Zassysało poprzednie pobieranie z cache, właśnie na to wpadłem. Pobrałem z innego PC i już się stawia.
Niestety wstawia się jako nrJednostki - nazwaJednostki np := 300705_5 - Koźminek - obszar wiejski zamiast samej nazwy
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2745
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: grzes »

Mogę to zmienic, ale nie zawsze zadziała, bo z jakiegos powodu w częsci gml-i jakie przeglądałem, w nazwie własnej jednostki jest tez eksportowany ten numer
pozdrawiam
grzes
Aoschin
____
____
Posty: 235
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Moduł SWDE - Adresowanie

Post autor: Aoschin »

Chyba nie ma sensu tego ruszać, więcej zachodu jak pożytku. To nie jest jakiś oficjalny dokument. Najważniejsze, że wchodzi cokolwiek.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Ao
Pozdrawiam
Ao
ODPOWIEDZ