Indeks górny w narzędziu Tekst na mapie

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Aoschin
____
____
Posty: 141
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Indeks górny w narzędziu Tekst na mapie

Post autor: Aoschin »

Witam!

Czy można dodać opcję wstawiania 2 i ewentualnie 3 w indeksie górnym na końcu wyrażenia?
W związku z charakterem pracy opisuję sporo powierzchni w metrach kwadratowych i wstawianie dodatkowej 2 w mniejszej czcionce jest męczące, o przesuwaniu takich napisów już nie wspomnę.
Może być na tej samej zasadzie co ustawianie pogrubienia, czy pochylenia, ewentualnie jak w formularzach za pomocą html.
Pozdrawiam
Ao
Aoschin
____
____
Posty: 141
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Indeks górny w narzędziu Tekst na mapie

Post autor: Aoschin »

Podbijam temat, bo trochę mi zależy.
Da się dopisać do listy do zrobienia czy raczej niewarta skórka wyprawki?
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7148
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Indeks górny w narzędziu Tekst na mapie

Post autor: Jurek B. »

Może lepiej skorzystać z funkcji RTF dla takich tekstów?
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
____
____
Posty: 141
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Indeks górny w narzędziu Tekst na mapie

Post autor: Aoschin »

Zazwyczaj są to powierzchnie wstawiane z kolumny bazy danych, a tam nie można wybrać wstawiania do obiektu RTF :(
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7148
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Indeks górny w narzędziu Tekst na mapie

Post autor: Jurek B. »

W tekście nieformatowanym nie występują indeksy. Być może programista mógłby dodać funkcję wywołania edycji wybranego tekstu w trybie RTF - tam będzie można już ręcznie dodać indeksy.
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
____
____
Posty: 141
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Indeks górny w narzędziu Tekst na mapie

Post autor: Aoschin »

OK, dziękuję za zajęcie się tematem
Pozdrawiam
Ao
ODPOWIEDZ