okienko szybkiego wstawiania tekstu
okienko szybkiego wstawiania tekstu
Co jakiś czas (nie za każdym razem, nie mogę wyczaić od czego to zależy) ale wstawianie przez okienko szybkiego wstawiania tekstu nie zawsze korzysta z globalnie ustawionej czcionki w cgeo. Mam ustawioną swoją czcionkę załóżmy o nazwie "czcionka" a czasami edytor wstawia czcionkę "calibri" to samo się tyczy tego normalnego okna jak wybieram żeby wstawić tekst to domyślna jest "calibri" a nie moja "czcionka" ustawiona globalnie w ustawieniach programu. Można to naprawić ?
Re: okienko szybkiego wstawiania tekstu
Jeżeli zmieni Pan czcionkę w oknie wstawiania tekstu to taką czcionkę Pan ma do czasu jej zmienienia na danym projekcie.
-To serve and protect-
Ok, ale chodzi mi o to że otwieram program otwieram projekt i pierwszą rzeczą jaką robię jest okienko szybkiego wstawiania tekstu i chce wstawić tekst i powinien on wg mnie wstawić tekst czcionką taką jaką jest ustawiona globalnie w c geo no nie ? A on wstawia czcionkę "calibri". Rzeczywiście dopiero jak wejdę w zwykłe wstawianie tekstu (i tam jest ustawiona od razu moja czcionka) i wstawię coś na mapę to wtedy jak powrócę do okienka szybkiego wstawiania tekstu to wstawia się już taka jaką chcę - a powinna chyba w domyśle wstawiać się od razu taka jak ustawiona globalnie no nie ?
Przy czcionce tesktu/szybkiego tekstu w C-GEO przyjęta jest zasada, że domyślna czcionka w opcjach programu jest obowiązująca przy założeniu nowej mapy, natomiast później wywoływana jest zawsze ostatnio użyta czcionka na mapie, także po restarcie programu.drelson pisze: ↑26 sie 2021, 11:14 Ok, ale chodzi mi o to że otwieram program otwieram projekt i pierwszą rzeczą jaką robię jest okienko szybkiego wstawiania tekstu i chce wstawić tekst i powinien on wg mnie wstawić tekst czcionką taką jaką jest ustawiona globalnie w c geo no nie ? A on wstawia czcionkę "calibri". Rzeczywiście dopiero jak wejdę w zwykłe wstawianie tekstu (i tam jest ustawiona od razu moja czcionka) i wstawię coś na mapę to wtedy jak powrócę do okienka szybkiego wstawiania tekstu to wstawia się już taka jaką chcę - a powinna chyba w domyśle wstawiać się od razu taka jak ustawiona globalnie no nie ?
Pozdrawiam Jurek B.
No właśnie - ja chcę ciągle używać jednej czcionki którą sobie wymyśliłem "czcionka" więc gdy w ustawieniach programu ustawiona jest moja "czcionka" i ja podczas całej pracy z programem nie zmieniam tej czcionki to czemu okienko szybkiego wstawiania tekstu wstawia mi czcionkę "calibri" ?Jurek B. pisze: ↑30 sie 2021, 08:30Przy czcionce tesktu/szybkiego tekstu w C-GEO przyjęta jest zasada, że domyślna czcionka w opcjach programu jest obowiązująca przy założeniu nowej mapy, natomiast później wywoływana jest zawsze ostatnio użyta czcionka na mapie, także po restarcie programu.drelson pisze: ↑26 sie 2021, 11:14 Ok, ale chodzi mi o to że otwieram program otwieram projekt i pierwszą rzeczą jaką robię jest okienko szybkiego wstawiania tekstu i chce wstawić tekst i powinien on wg mnie wstawić tekst czcionką taką jaką jest ustawiona globalnie w c geo no nie ? A on wstawia czcionkę "calibri". Rzeczywiście dopiero jak wejdę w zwykłe wstawianie tekstu (i tam jest ustawiona od razu moja czcionka) i wstawię coś na mapę to wtedy jak powrócę do okienka szybkiego wstawiania tekstu to wstawia się już taka jaką chcę - a powinna chyba w domyśle wstawiać się od razu taka jak ustawiona globalnie no nie ?

W indywidualnych sprawach zachęcamy do kontaktu z serwisem.
Pozdrawiam Jurek B.
Ok tak zrobię
chyba najlepiej będzie "pokazać" o co mi chodzi
Dziękuję.