import txt/pikiet

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
drelson
_____
_____

import txt/pikiet

Post autor: drelson »

Witam, czy istniałaby możliwość dodania np. checkbox'a w okienku importu txt przy wyborze warstwy na której chcemy zaimportować pikiety, który by sprawił że ostatnio wybrana warstwa będzie automatycznie wybrana przy następnym imporcie? Zazwyczaj wgrywam tylko na jedną warstwę "PIKIETY POMIAR" z odpowiednim dla mnie kolorem itd.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Re: import txt/pikiet

Post autor: Jurek B. »

Obecnie wybór warstwy "Pikiety pomiar" w oknie importu TXT to trzy operacje: kliknięcie kursora myszki w listę warstw, naciśnięcie litery p, a potem Enter.
Wprowadzenie Pana propozycji skróci to do 1 jednego kliknięcia.
Pytanie, czy takie importy robi Pan co 10 minut przez cały dzień, bo jeśli nie tak często, to wolałbym żeby programista poświęcał swój czas na inne zadania.
Pozdrawiam Jurek B.
drelson
_____
_____

Oczywiście, że nie. To tylko propozycja :) A, że na pewno są inne ważniejsze kwestie do wprowadzenia w programie, to w pełni się z Panem zgadzam. Może kiedyś jak będzie mniejszy nawał prac to "przy okazji" się uda ;) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Dzięki za zrozumienie, nasi programiści to jeszcze ciągle ludzie a nie AI, więc mają ograniczoną wydajność :)
Pozdrawiam Jurek B.
drelson
_____
_____

Witam, a propos tematu chciałbym poprosić o jedną małą poprawkę (chyba że tylko u mnie jest takie zachowanie). Mianowicie, importuje txt wrzucając pikiety na moją warstwę. Następnie importuje DXF który pochodzi z mojego kontrolera, różne uwagi do pomiaru itd. I w tym momencie kiedy pikiety po imporcie siedzą na mojej warstwie, importuje DXF, on się wgrywa, a te pikiety wszystkie które zaimportowałem i wrzuciłem na moją warstwę przechodzą nagle znów na warstwę zerową. Jedyne co robię to importuje tego DXF. Nie ma problemu aby potem znów zaznaczyć te pikiety w tabeli i znów wrzucić na moją warstwę jednak pytanie co import DXF ma do tego że wyrzuca mi te pikiety z mojej warstwy na warstwę zerową :)
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Kontakt:

Post autor: FaFaL »

przed importem pliku DXF proszę wejść do funkcji Mapa -> Kontrola spójności mapy i wyłączyć opcję którą poniżej zaznaczyłem (można też te wszystkie co u mnie). Następnie proszę kliknąć Start aby opcje się zapisały. Dzięki temu już kontrola spójności nie będzie Panu tych punktów przerzucać na warstwe zerową
2024-12-14 - 073629.png
2024-12-14 - 073629.png (25.32 KiB) Przejrzano 125 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz
drelson
_____
_____

Okej - to się zadzieje tylko dla tego projektu czy dla całego programu na przyszłość ?
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Kontakt:

Post autor: FaFaL »

u mnie zapamietuje wszedzie
Pozdrawiam Rafał Kocierz
ODPOWIEDZ