Zauwa¿y³em ¿e po zmianie nazwy tabeli w projekcie program tworzy nowe katalogi *.zad i *. map o nazwie nowej tabeli natomiast pozostawia stare katalogi z zadaniami zapisanymi wcze¶niej. Mo¿e jest to niedu¿y problem ale powoduje znaczny ba³agan. Mo¿e mo¿na by sprawiæ ¿eby po zmianie nazwy tabeli program zmiania³ tak¿e nazwy folderów z zadaniami a nie tworzy³ nowych.
Pozdrawiam
Zmiana nazwy tabeli
Re:Zmiana nazwy tabeli
Witam
Jestem za.!
Stam obecny pozmianie wymusza dodatkowe czynnosci bezpo¶rednirj zmiany nazwy ;star±.zad na now±.zad, a przecie¿ ten plik jest ¶cisle powi±zany z tabel±.
Z powazaniem.
AM
Jestem za.!
Stam obecny pozmianie wymusza dodatkowe czynnosci bezpo¶rednirj zmiany nazwy ;star±.zad na now±.zad, a przecie¿ ten plik jest ¶cisle powi±zany z tabel±.
Z powazaniem.
AM
Z poważaniem.
AM
AM
....te¿ uwa¿am, ¿e trzeba z tym ba³aganem zrobiæ porz±dek, aby si± nie nawarstwia³. Tak naprawdê, to Koledze \"geo-tech\" nale¿± siê za to odkrycie gratulacje, no i oczywi¶cie du¿y +
pozdrowienia - Janusz D.
pozdrowienia - Janusz D.
Nie tak istotne, ale je¶li bêdzie siê kto¶ przygl±da³ tym funkcjom to usuwanie tabeli te¿ mo¿e sprawdziæ.
Kasuje tabele g³ówn± nn.db ale zostaje ca³y katalog nn.map i pomniejsze >ini.
(przynajmniej u mnie tak jest)
Chyba ¿e to bezpiecznik na zadania ale i tak mo¿na ci±æ pliki `bazodanowe` ?<br><br>Edytowany przez: energeo, w: 25.03.2006 15:32
Kasuje tabele g³ówn± nn.db ale zostaje ca³y katalog nn.map i pomniejsze >ini.
(przynajmniej u mnie tak jest)
Chyba ¿e to bezpiecznik na zadania ale i tak mo¿na ci±æ pliki `bazodanowe` ?<br><br>Edytowany przez: energeo, w: 25.03.2006 15:32
pozdrawiam
wini
wini
Do tej pory zawsze, po zmianie nazwy tabeli, powsta³y \"ba³agan\" naprawia³em rêcznie; czas by³oby rzeczywi¶cie zmieniæ powsta³± sytuacjê, ... popieram !!!