kolory standardowe
kolory standardowe
Proponuję obok kolorów podstawowych i niestandardowych dodać możliwość wybrania kolorów standardowych, opisanych w rozporządzeniu. Przy okazji, coś nie tak jest z definiowaniem kolorów niestandardowych przy wprowadzaniu wartości RGB.
Have a nice day
Re: kolory standardowe
Zobaczymy czy takie coś będzie możliwe.
Co do definiowania samodzielnie kolorów niestandardowych - trzeba pamiętać o tym by wyczyścić wartość pola "Odc" - odcień i ponownie wprowadzić wartość 16:
Co do definiowania samodzielnie kolorów niestandardowych - trzeba pamiętać o tym by wyczyścić wartość pola "Odc" - odcień i ponownie wprowadzić wartość 16:
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (28.6 KiB) Przejrzano 3645 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Plik z zalacznika wypakowac do katalogu BIN i do kompletu: nowy exeariel0-0 pisze:Proponuję obok kolorów podstawowych i niestandardowych dodać możliwość wybrania kolorów standardowych, opisanych w rozporządzeniu. Przy okazji, coś nie tak jest z definiowaniem kolorów niestandardowych przy wprowadzaniu wartości RGB.
pozdrawiam
grzes
grzes
Dzięki bardzo. Mamy teraz nowe niestandardowe standardowe kolorki 

Have a nice day
Jeszcze (poprawiony) opis (na wszelki wypadek)
- Załączniki
-
- kolory.png (35.24 KiB) Przejrzano 3471 razy
-To serve and protect-
Drobna poprawka do ściągi:
Kontury, drzewa, działki - jedno pole niżej.
Dodatkowo, kolory podstawowe dolny wiersz 4 pole od lewej - obiekty znajdujące się pod innymi obiektami - RGB: 128, 128, 128.
Czy nie dałoby się dla ikonki na mapie "Aktywny kolor" obok "domyślny" dodać "wybrany"?
Kontury, drzewa, działki - jedno pole niżej.
Dodatkowo, kolory podstawowe dolny wiersz 4 pole od lewej - obiekty znajdujące się pod innymi obiektami - RGB: 128, 128, 128.
Czy nie dałoby się dla ikonki na mapie "Aktywny kolor" obok "domyślny" dodać "wybrany"?
Have a nice day
Ave
a można jeszcze zrobić po najechaniu kursorem, żeby pojawił się opis tekstowy jak powyżej. Mam pracownika co ma kłopoty z kolorami - głównie zielony, brązowy
A ta opcja byłaby super, myślę nawet,że dla zwykłego użytkownika też by to było pomocne.
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
a można jeszcze zrobić po najechaniu kursorem, żeby pojawił się opis tekstowy jak powyżej. Mam pracownika co ma kłopoty z kolorami - głównie zielony, brązowy

A ta opcja byłaby super, myślę nawet,że dla zwykłego użytkownika też by to było pomocne.
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Andrzej Maciejczek
A czy tego nie załatwia okienko edytora mapy obiektowej (stare okienko K1) lub wcześniej stworzone warstwy?
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Jeżeli w większości edytuje się ręcznie istniejące obiekty na importowanych dxf'ach z ośrodka, które są jeszcze w epoce K1 i lokalnych układów?
Przyzwyczajenie to druga natura człowieka, jeśli komuś wygodniej w inny sposób. Do właściwego celu można dojść różnymi drogami.
Przyzwyczajenie to druga natura człowieka, jeśli komuś wygodniej w inny sposób. Do właściwego celu można dojść różnymi drogami.
Have a nice day
Dołączam się do prośby Pana Andrzeja. Mnie również podpisy kolorów bardzo by pomogłyMaciej_o2 pisze:Ave
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek