Proponuję wprowadzić możliwośc przesuwania symbolu strzałki północy tak jak jest to w przypadku np. numeru działki czy też czołówek.
Pozdrawiam
Przesuniecie strzałki północy
Re: Przesuniecie strzałki północy
Póki co można używać strzałki wstawianej jako grafika - taki obiekt mozna powiekszac/pomniejszac, przesuwać i obracać.
pozdrawiam
grzes
grzes
Wymarzoną strzałkę północy najlepiej narysować w programie graficznym (lub C-GEO) i zapisać jako tiff lub bmp. Wtedy można użyć funkcji wstaw grafikę - wtedy można będzie dowolnie przesuwać.
Edit : w tym samym momencie Grześ to opisał
Edit : w tym samym momencie Grześ to opisał

Pozdrawiam Rafał Kocierz
Witam
Ja to robię tak, że zakładam warstwę [Polnoc]. Na niej rysuję strzałę (kilka kresek) i mam. Jak chcę umieścić strzałkę w innym miejscu, to na pasku jest ikonka [Przesuń], która służy do przesuwania obiektów. Ustawiam edytowalną warstwę ze strzałką i uaktywniam ikonkę wspomnianą wcześniej. Wpisuję przyrosty X i Y i strzałka się przesuwa. Jak trzeba poprawić, wtedy zmniejszam przyrosty nawet do 10 cm i jeżdżę ze strzałką po mapie, aż dojadę do miejsca, które najbardziej przypadnie mi do gustu.
Wydaje mi się to sposobem najprostrzym, choć niekoniecznie dla wszystkich.
Pozdrawiam
Witek M.
Ja to robię tak, że zakładam warstwę [Polnoc]. Na niej rysuję strzałę (kilka kresek) i mam. Jak chcę umieścić strzałkę w innym miejscu, to na pasku jest ikonka [Przesuń], która służy do przesuwania obiektów. Ustawiam edytowalną warstwę ze strzałką i uaktywniam ikonkę wspomnianą wcześniej. Wpisuję przyrosty X i Y i strzałka się przesuwa. Jak trzeba poprawić, wtedy zmniejszam przyrosty nawet do 10 cm i jeżdżę ze strzałką po mapie, aż dojadę do miejsca, które najbardziej przypadnie mi do gustu.
Wydaje mi się to sposobem najprostrzym, choć niekoniecznie dla wszystkich.
Pozdrawiam
Witek M.
Przesunięcie strzałki na pewno rzecz istotna, ale gdyby można było przesuwać symbole...
Chyba, że o czymś nie wiem
Janek B.
Chyba, że o czymś nie wiem
Janek B.
Nie miałby ktoś strzałki PN wykonanej samemu ?
Jesli ma być wstawiana jako grafika to np:kristof pisze:Nie miałby ktoś strzałki PN wykonanej samemu ?
http://openclipart.org/search/?query=north+arrow
pozdrawiam
grzes
grzes