GEODEZJA

Dyskusje na dowolne tematy "około-geodezyjne". Zapraszamy !
Anonimowy

GEODEZJA

Post autor: Anonimowy »

Zastanawiam się nad studiowaniem geodezji i w związku z tym mam kilka
pytań. Jako praca zawodowa czy jest opłacalna i czy rynek nie jest nasycony tym zawodem? Czym właściwie geodezja się zajmuje? Czy przy studiowaniu geodezji można zrobić inżyniera budownictwa? Również jakieś cenne wskazówki od was dla mnie.
Z góry dziękuje za szybką odpowiedź.
waja1

GEODEZJA

Post autor: waja1 »

jak w każdym zawodzie, jeśli jesteś dobry,jeśli umiesz walczyć o swoje , i jeśli ine idziesz na skróty bo geodezja tego nie toleruje, to studiuj bo nie ma ciekawszej roboty. Warunek niezbędny - trzeba mieć jaja(niezależnie od płci )Rynek jest nasycony, ale który nie jest ?Poza tym ważna jest też uczelnia - a wiem coś o tym bo córka kończy teraz AGH, ale kolegów z technikum ma w pięciu innych uczelniach - długo by opowiadać , hahaha ..... Najawżniejsze jest jednak co innego , powinineś wiedzieć DLACZEGO CHCESZ studiowac geodezję , bo jeśli tak ci wypadło z losowania , to sobie odpuść - powodzenia Jorgeo
Anonimowy

GEODEZJA

Post autor: Anonimowy »

Proponuje ci,jesli masz jeszcze na to czas, spróbowac zobaczyc w jakiejs firmie (np w wakacje) troche popracowac i zobaczyc co to jest geodezja od podszewki.Zawód jest ciekawy i urozmaicony.Czesto zdarzaja sie nietypowe roboty.Skonczylem AGH i po paru latach pracy widze,ze teraz jest trudniej o prace.Zwróc uwage, ze do wykonywania zawodu na "wlasny rachunek" potrzebne sa jeszcze uprawnienia, które po studiach mozna robic po 3 latach praktyki.Jesli mieszkasz w duzym miescie sa to lata niestety wyrobnicze za marna kase.Ale to wszystko zalezy od ciebie, gdzie i do kogo trafisz.Ja poszedlem na studia "w ciemno", bez rozeznania i jestem zadowolony z pracy,ale gorzej z placa.
Pozdrawiam.
greywolf
ODPOWIEDZ