Czy ktoś robił opracowania dla GAZ-SYSTEM zgodnie z załącznikiem nr 4 pkt 7 "zasady pozyskiwania i przechowywania danych przestrzennych Operatora Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM S.A." stosując szablon gazowania.
Nadmienię, że trzeba między innymi wygenerować pliki mapy numerycznej w formacie *.dgn V8 zgodnym z aplikacją V-Mapa 3.5 w konfiguracji dla GAZ-SYSTEM S.A. użytkowanej w Spółce na platformie Bentley w podziale arkuszy w skali 1:2000 układu 1965 lub 2000 w zależności w jakim układzie prowadzony jest zasób w danym Oddziale z symboliką elementów w skali 1:500.
Szablon gazownia
Re: Szablon gazownia
odświeżam temat..
jak teraz wygląda przekazanie inwentaryzacji do gaz-systemu?
jak teraz wygląda przekazanie inwentaryzacji do gaz-systemu?
Podepnę się pod temat. Ktoś przekazywał pliki do GAZ-SYSTEM i może się podzielić doświadczeniami co oni tam konkretnie potrzebują ? Wystarczy plik w formacie shp czy mają jakiś inny format wymiany danych. Wiem ,że chcą mapę w dgn ,ale może ktoś oddawał coś ostatnio.
Pomiar udało się coś ustalić jak teraz wyglądają pliki do GAZ-SYSTEM?
Witam, jeżeli dodam dodatkowe pole w szablonie gazownia to czy eksport będzie poprawny i czy zapamięta mi się to pole i będzie wyświetlane w każdym następnym projekcie ? Jedna rozdzielnia zaczęła wymagać dwóch pół długość: Długość - z współrzędnych, oraz długość rzeczywista
Dzień dobrypomiar pisze: ↑18 wrz 2025, 07:32 Witam, jeżeli dodam dodatkowe pole w szablonie gazownia to czy eksport będzie poprawny i czy zapamięta mi się to pole i będzie wyświetlane w każdym następnym projekcie ? Jedna rozdzielnia zaczęła wymagać dwóch pół długość: Długość - z współrzędnych, oraz długość rzeczywista
szablon można edytować np dodając czy to warstwę z odpowiednią bazą danych czy w już w istniejącej warstwie dodając kolejny atrybut. Należy to jednaj wykonać zgodnie z zaleceniami odbiorcy pliku shp (zwracając np uwagę na dokładną nazwę warstwy czy atrybutu). Aby taki zmodyfikowany szablon zachować do innych robót należy go zapisać (na nazwie tabeli ppm opcja zapisz jako szablon). W razie wątpliwości proszę o bezpośredni kontakt z serwisem.
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Strona główna softline