Tauron Dystrybucja SHP

Dyskusje na dowolne tematy "około-geodezyjne". Zapraszamy !
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2855
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL »

Hey
Czy może ktoś udostępnić specyfikację warstw SHP na których przekazuje się wyniki do ich systemu GEO ? ENERG@pomiary, ENERG@szafki itp ... ?
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
Wojtek
____
____
Posty: 153
Rejestracja: piątek, 1 kwietnia 2005, 11:46

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Wojtek »

Nie wiem czy o to panu chodzi. Ja ostatnio oddawałem do energetyki na szablonie od pana Jurka i nie mieli zastrzeżeń.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pytając wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się przez resztę życia.
pabik1
_____
_____
Posty: 328
Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 20:56

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: pabik1 »

Gdzie jest dostępny szablon od "Pana Jurka" ?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7004
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Jurek B. »

pabik1 pisze:Gdzie jest dostępny szablon od "Pana Jurka" ?
To szablon "tauron.sz" dostępny standardowo w C-GEO :)
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2855
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL »

Dzięki, na jednym z komputerów nie miałem tego szablonu, ale na drugim znalazłem :)
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Daro
____
____
Posty: 162
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro »

można prosić o ten szablon? nie mam cgeo..
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2855
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL »

Daro pisze:można prosić o ten szablon? nie mam cgeo..
ten szablon jest do C-GEO, więc bez C-GEO nic z tego :)
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Daro
____
____
Posty: 162
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro »

zabrakło literki "w" :)

nie mam tego szablonu w cgeo, dlatego prosiłbym o podesłanie linka :)
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2855
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: FaFaL »

Załączony
Załączniki
tauron.zip
(881 Bajtów) Pobrany 289 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Daro
____
____
Posty: 162
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro »

co trzeba ustawić żeby na mapie rysując np słup wskakiwał on na odpowiednią warstwę np. ENERG@sl_wn_sn a nie UZBROJENIE TERENU??
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 874
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Wojtek P. »

Witam
W szablonie Tauron.sz nie ma przypisania kodów do warstw . Pan korzysta z edytora mapy obiektowej.W tym wypadku nie jest to wskazane bo tyczy się mapy zasadniczej I tam z automatu ten kod jest przypisany do odpowiedniej warstwy.
Musi Pan Przypisać w kody-warstwy odpowiedni kod do warstwy i wtedy będzie prawidłowo
-To serve and protect-
Daro
____
____
Posty: 162
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Daro »

to jak prawidłowo korzystać z szablonu tauron.sz?
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 874
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Wojtek P. »

Witam
Nie ma dokładnych wytycznych dlatego w szablonie jest tylko zrobione rozwarstwienie. Włącza Pan odpowiednią warstwę "jako edytowaną" i tam tworzy obiekty. Nie korzysta się tam z "edytora mapy obiektowej"
-To serve and protect-
bralka90
_
_
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 6 lutego 2020, 12:38
Kontakt:

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: bralka90 »

Mozecie wrzucic zalacznik jeszcze raz?Bo cos nie moge pobrac
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7004
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Tauron Dystrybucja SHP

Post autor: Jurek B. »

bralka90 pisze: czwartek, 20 lutego 2020, 17:30 Mozecie wrzucic zalacznik jeszcze raz?Bo cos nie moge pobrac
Jeśli chodzi o plik tauron.zip z postu FaFaLa, to u mnie pobiera i otwiera się bez problemu.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ