Mam nastepujący problem. Posidam Psiona WA 2MB i program na nim pracuje (dane po RS z czujnika) natomiast po wgranu na Psiona WA 1MB nie działa. Zmieniłem już w kodzie port bo w tym z 2MB jest TTY:A a w tym z 1MB jest TTY:B. Ale nic z tego wykłada się w momencie odczytu z portu. Ma ktoś jakiś pomysł co powinienem jeszcze zmienić lub czy jest możliwość upgrade epoc/os na wyższy (może w tym problem - są różne wersje)
diała co prawda PC - psion nie sprawdzałem ale psion psion działa. Właśnie przy uruchamianiu comms zorirntowałem się z nazwą portów (pojawia się na chwilę w rogu). Po zmianie nazwy w kodzie programu. Program poszedl dalej ale niestety nie czyta z portu
ok. wysłałem kod. Cały czas zastanawiam się czy jest jakas rożnica w programowaniu psiona z 1MB. Czy to kwestia portu. Czy jest możliwość upgrade epoc/os - może to by pomogło ?
Trudno powiedzieć - myśmy przechodzili z 1MB do MX bez problemów - kod ten sam i do dzisiaj to co działa na MX działa też na 1MB - chociaż jest jeden wyjątek - komunikacja z pewnym bardzo starym modelem tachimetru lepiej działa na MX (nie zawiesza się)