wydruk z podziałem sekcyjnym
wydruk z podziałem sekcyjnym
Witam
1. Drukujê z w³±czonym polem podzia³ sekcyjny. Po zmianie kata obrotu ( u mnie by³o 90) nie drukuje siê podzia³ sekcyjny
2. Podczas prób drukowania j/w program wielokrotnie wiesza³ siê - bez komunikatów o b³êdzie.
Pozdrawiam
DK
1. Drukujê z w³±czonym polem podzia³ sekcyjny. Po zmianie kata obrotu ( u mnie by³o 90) nie drukuje siê podzia³ sekcyjny
2. Podczas prób drukowania j/w program wielokrotnie wiesza³ siê - bez komunikatów o b³êdzie.
Pozdrawiam
DK
Re:wydruk z podziałem sekcyjnym
Drukowanie zaczyna siê 2 razy ??
Prosty test, wydruk do pliku 2 x pyta o nazwê pliku.
Prosty test, wydruk do pliku 2 x pyta o nazwê pliku.
pozdrawiam
wini
wini
geometr napisa³:
Ale tu mam pytanie k±t obrotu zmieniany byl w opcji Mapa -> Obrot mapy czy tez na podgl±dzie wydruku?
druk i wyswietlanie podzialu sekcyjnego dla map obróconych nie jest obslugiwane przez c-geo. Dodaje to na liste.Witam
Ale tu mam pytanie k±t obrotu zmieniany byl w opcji Mapa -> Obrot mapy czy tez na podgl±dzie wydruku?
testuje wlasnie drukowanie i dziala prawidlowo - trudno mi wiec cos powiedziec - moze gdybym mial ten sam projekt to cos wiecej udaloby sie stwierdzic.2. Podczas prób drukowania j/w program wielokrotnie wiesza³ siê - bez komunikatów o b³êdzie.
Pozdrawiam
DK
pozdrawiam
grzes
grzes
`Grzes` zobacz to drukowanie do pliku, dlaczego pojawia sie 2 x okienko o podanie nazwy pliku ?
Wygl±da jakby przerywa³ i zaczyna³ drugi raz wydruk. Ma³e przechodz± ale wiêksze formaty albo s± puste albo sie wieszaj± ?
Sprawdzi³em wydruk z innych programów chodz± normalnie ?
Wygl±da jakby przerywa³ i zaczyna³ drugi raz wydruk. Ma³e przechodz± ale wiêksze formaty albo s± puste albo sie wieszaj± ?
pozdrawiam
wini
wini
energeo napisa³:
Poprawione - nie powinno miec wplywu na wydruki, ale kto wie ...`Grzes` zobacz to drukowanie do pliku, dlaczego pojawia sie 2 x okienko o podanie nazwy pliku ?
pozdrawiam
grzes
grzes
Drukowanie u mnie juz po testach :laugh: OK !
Projekt z RTF, HTML, rastrem w b/w i kolorku w A0 (400 dpi).
¦miga a¿ mi³o i oczywi¶cie pyta sie 1 raz
.
Projekt z RTF, HTML, rastrem w b/w i kolorku w A0 (400 dpi).
¦miga a¿ mi³o i oczywi¶cie pyta sie 1 raz

pozdrawiam
wini
wini
Witam
Obrót ustawia³em w oknie wydruku
Czy dzia³a pod now± aktualizacj± - jeszcze nie sprawdza³em
DK
DK
geometr napisa³:
Czekam w takim razie na potwierdzenie czy teraz jest juz dobrze.Witam
DK
pozdrawiam
grzes
grzes
Niestety nie dzia³a
Próbujê przy ustawieniach:
- podzia³ sekcyjny dla skali 1:1000
- wydruk w skali 1:5000
- w³±czony podzia³ sekcyjny
- w³±czony druk czarno-bia³y
w za³±czniku przesy³am projekt
Pozdrawiam
DK
- podzia³ sekcyjny dla skali 1:1000
- wydruk w skali 1:5000
w za³±czniku przesy³am projekt
Pozdrawiam
DK
geometr napisa³:
czyli odznaczony druk czarno-bia³y.
Zdaje siê ¿e podzia³ sekcyjny jest `szary` i dlatego musi byæ druk ~`kolor`Niestety nie dzia³a
...
...
Pozdrawiam
DK
czyli odznaczony druk czarno-bia³y.
pozdrawiam
wini
wini
Chyba jednak nie poniewa¿ bez obrotu drukuje siê
Plik jest zbyt du¿y wyslê poczt±
Plik jest zbyt du¿y wyslê poczt±
Korekta: 
Masz racjê...
W normalnym po³o¿eniu drukuje sie zawsze b/w czy kolor ale trzeba pamiêtaæ o .. / a zdarza siê zapominaæ mnie te¿
/
<br><br>Edytowany przez: energeo, w: 19.04.2005 13:27

Masz racjê...
W normalnym po³o¿eniu drukuje sie zawsze b/w czy kolor ale trzeba pamiêtaæ o .. / a zdarza siê zapominaæ mnie te¿

pozdrawiam
wini
wini
I ja mam jeszcze sugestie. Bo jak obrot o 90 stopni to moze lepiej w ustawieniach drukarki zmienic orientacje na poziom±?
pozdrawiam
grzes
grzes
Witam
Podsumowuj±c - w C-GEO (przynajmniej od wersji 6.0) nie ma mozliwo¶ci wydruku obróconego rysunku z naniesionym podzia³em sekcyjnym.
Natomiast mo¿na w tym przyapdku skorzystaæ z menu Mapa- Podzia³ sekcyjny jako obiekty. Tak narysowany podzia³ drukuje sie jak ka¿dy inny obiekt.
W przypadku szczególnym - obrót o 90st. - pomaga to co napisa³ wcze¶niej Grze¶. - czyli Landscape.
Podsumowuj±c - w C-GEO (przynajmniej od wersji 6.0) nie ma mozliwo¶ci wydruku obróconego rysunku z naniesionym podzia³em sekcyjnym.
Natomiast mo¿na w tym przyapdku skorzystaæ z menu Mapa- Podzia³ sekcyjny jako obiekty. Tak narysowany podzia³ drukuje sie jak ka¿dy inny obiekt.
W przypadku szczególnym - obrót o 90st. - pomaga to co napisa³ wcze¶niej Grze¶. - czyli Landscape.
Pozdrawiam Jurek B.
OK Dziêkujê za wyczerpuj±ce informacje (nie mnie)
Pozdrawiam
DK

Pozdrawiam
DK
OK Dziêkujê za wyczerpuj±ce informacje (nie mnie)
Pozdrawiam
DK

Pozdrawiam
DK
tak bardzo dobra opcja zawsze z niej korzystam i zachêcam kolegów