nie widać mapy

Dyskusje od wersji C-GEO 1.0 do 7.0
Anonimowy

nie widać mapy

Post autor: Anonimowy »

Po wgraniu pliku z dnia 19.11.2004 w win98 ikonka obliczeń jest ok natomiast nie widać mapy.
Panowie rzućcie okiem pobieżnie jak się zachowuje c-geo przed udostępnieniem pliku na stronę softlinu.
Pozdrawiam GEORYS
Anonimowy

nie widać mapy

oczywiście w wersji c-geo v.6.5
Pozdrawiam GEORYS
Anonimowy

nie widać mapy

Co to znaczy nie widac mapy? Zapewniam ze przed wrzuceniem na www program jest sprawdzany.
Anonimowy

nie widać mapy

To znaczy gdy z tabeli chcemy przełączyć na mapę to nie ma białego tła tylko szare i nie widać żadnych punktów oraz rysunków. Poprostu w żaden sposób nie da się podglądnąć mapy. Sprawdzono na kilku komputerach i to samo wszystkie komputery miały system win98.
Anonimowy

nie widać mapy

Pod winXP wszystko ok.
Anonimowy

nie widać mapy

Prosze sprawdzic czy po kliknieciu na ta nowa ikonke u dolu (do zmiany koloru tla) cos sie poprawia.
mischello

nie widać mapy

Post autor: mischello »

Witam,
specjalnie sprawdziłem na test_kompie, tyle że to dość "czysty" W98 wyd.2 wszystko chodzi jak burza...
/ale jest różnica w wariancie pakietów CGEO między nami/

wini
Anonimowy

nie widać mapy

Jutro dam cynk co i jak. Spróbuję też przeinstalować c-geo na nowo.

Georys
Anonimowy

nie widać mapy

No witam ponownie.
Więc tak. Przetestowałem od A do Z c-geo v 6.5 z dnia 19.11.2004 na win 98.
Włączam c-geo i wygląda wszystko ok.
Wybieram jakikolwiek zbiór roboczy i pojawia się tabelka "Invalid floating point operation"
wybieram "ok" i pojawia mi się okno mapy niestety na szarym tle (ikonka zmiany tła jest ustawiona na biały)
przechodząc na tabelę i z powrotem na mapę wciąż to samo.
Natomiast gdy okno mapy zamknę pojawia się komunikat "Access violation at address 00404DAB in
module CGEO32.EXE. Read of address FFFFFFFF" Wciskam ok i przechodzi do tabeli.
I dopiero w tej chwili przechodząc do okna mapy wydaje się być wszystko w porządku.
Tak c-geo zachowuje się za każdym razem przy nowym uruchomieniu.
Na komputerze innym z win98 dzieje sie tak samo
Zaznaczam iż c-geo na dwóch kompach było ustawione przy starcie na automatyczne otwieranie okna mapy.
Georys
Anonimowy

nie widać mapy

ja chodzę na win 98 se i mam taką samą sytuację ale zamykam mapę po przez exit program wali po rejestrach ale z tabeli daję mapę i jest ok! Może pracujesz na bardzo dużym obiekcie i to się wtedy zdarza.Pozdr.Krzysiek Opole :-)
mischello

nie widać mapy

Post autor: mischello »

To co opisujesz na moje zmęczone oko ewidentnie wskazuje na BDE, czyli możesz > spróbować się poratować < instalując to "coś"
ftp://ftpc.borland.com/pub/bde/devsuppo ... m52ent.exe

Zwykle dokładnie odświeża rejestr i pliki konfiguracyjne i ratuje z opresji.
Wariant II "brutalny" - przed instalacją CGEO trzeba wywalić BDE z katalogów a i rejestr można by przeczyścić jakimś regclean''''''''''''''''''''''''''''''''em
Win 98 i BDE tak ma i już. System { 512 MB RAM }wytrzymywał mi bazy do ~250 000 pkt. załamań(all) a potem sie sypał to tu to tam.

Zakładam że ścieżka dostępu do projektów nie jest przesadnie długa bo to też bywa przyczyną dziwnych zachowań
Pozdrawiam
wini
Anonimowy

nie widać mapy

Wydaje nam sie ze znalezlismy usterke. Bardzo dziwna to usterka ale jednak cos moze poprawic. Prosze sprawdzic czy aktualna wersja dziala prawidlowo.
Anonimowy

nie widać mapy

Po całodziennych testach stwierdzam
iż program c-geo hula jak burza.
Dzięki.
GEORYS.
Zablokowany