drukuję mapę z obszarami zaszrafurowanymi wydruk (drukarka HP cp1700)ędu na kolor i sposób szrafurowania tworzy czarne pola. Czy coś na to można poradzić. Nie jest to związane z ostatnią wersją C-geo. Zawsze dostawałem takie wydruki.
pozdrawiam maciekwu
drukowanie szrafur
Odp:drukowanie szrafur
Witam
Drukarki HP mają od zawsze problem z wydrukiem systemowego wypełnienia.
Skuteczne rozwiązania są dwa:
1. Zainstalować sterownik PostScript do drukarki (powinien być dostępny na płycie lub do pobrania w sieci ze strony HP) i wtedy można drukować bez problemu.
2. W C-GEO w opcjach programu (zakładka Mapa) zmienić rodzaj wypełnienia z sytemowego na własne.
Drukarki HP mają od zawsze problem z wydrukiem systemowego wypełnienia.
Skuteczne rozwiązania są dwa:
1. Zainstalować sterownik PostScript do drukarki (powinien być dostępny na płycie lub do pobrania w sieci ze strony HP) i wtedy można drukować bez problemu.
2. W C-GEO w opcjach programu (zakładka Mapa) zmienić rodzaj wypełnienia z sytemowego na własne.
Pozdrawiam Jurek B.
Opisane sterowniki zadziałają, jeśli masz model CP 1700ps a nie zwykłą CP1700.
Zawsze jednak możesz użyć wydruku z „formatem pośrednim”.
Zawsze jednak możesz użyć wydruku z „formatem pośrednim”.
pozdrawiam
wini
wini
dziekuję za radę poskutkowało. Zmieniłem w opcjach z systemowego na własne. Jest OK.
Rano dzisiaj miałem kłopoty z wejściem na stronę wyglądało na atak hakerski. Wyświetlała się dziwna strona.
pozdrawiam maciekwu
Rano dzisiaj miałem kłopoty z wejściem na stronę wyglądało na atak hakerski. Wyświetlała się dziwna strona.
pozdrawiam maciekwu
No cóż świat to coraz bardziej globalna wioska więc i na naszą stronę docierają takie nowinki. Powodem tego i wcześniejszych problemów z atakami hakerskimi jest oprogramowanie na którym jest oparty nasz serwis - obecnie pracujemy nad przeniesieniem na inną platformę - bezpieczniejszą.
Pozdrawiam Jurek B.