GESUT

Dyskusje od wersji C-GEO 1.0 do 7.0
mariusz.leg

GESUT

Post autor: mariusz.leg »

Czy C-GEO nadaje sie do zalozenia mapy zasadniczej GESUT. Zgodnosc z K-1 z 1998r oraz G-7 z 1998r.
Bees

Re:GESUT

Post autor: Bees »

Otoz nie do konca, da sie wiele zdefiniowac samemu strukture tabel ale jest na dzien dzisiejszy pewien problem gdyz nie mozna zdefiniowac dwoch tabel opisowych dla dla jednej warstwy typu linie i punkty. Mozna probowac moze sie w przyszlosci pojawi tego typu definicja.

Pozdrawiam, Bees!
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Re:GESUT

Post autor: grzes »

Bees napisa³:
nie mozna zdefiniowac dwoch tabel opisowych dla dla jednej warstwy typu linie i punkty
w tej kwestii cos juz dzialamy
pozdrawiam
grzes
Sławomir

Odp:Re:GESUT

Post autor: Sławomir »

Witam.
Minął roczek od tego posta i teraz ja mam kilka pytań ...
czy przez ten rok coś się zmieniło w C-geo w sprawie założenia GESUT\'u?
czy ktoś z forumowiczów zakładał GESUT w C-geo i czy może się podzielić spostrzeżeniami?
czy jest zadowolony z pracy na tym programie (czy były jakieś problemy przy tworzeniu bazy, przy exportach/importach danych, czy program był stabilny przy dużych bazach)?
czy rozpoczynając nowe zadanie pn. \"założenie GESUT\" zdecydowałbyś się ponownie na C-geo? :)<br><br>Edytowany przez: Sławomir, w: 2006/12/19 08:09
Sławomir

Post autor: Sławomir »

Witam.
Ponieważ nikt nie podjął tematu to może ja napiszę kilka spostrzeżeń.
Do wczytania mam dane z ok. 170 sekcji mapy zasadniczej w skali 1:1000 (wektory + rastry).
Komputer Athlon 3000, RAM 512 MB, Win2000.
Na wszelki wypadek biorę z ośrodka 2 exporty: dxf (130 MB ) i ewmapa_txt (122 MB ).

Wczytuję dxfa (ok. 200 warstw) i po długim czasie (ok. 20 min. walki procesora na poziomie 100% i praktycznie żadnego użycia pamięci RAM) pojawia się komunikat:
Table is full>OK lub Restart do wyboru ... czyli zmarnowany czas.

Tworzę więc nowy projekt i wczytuję tylko 2 warstwy uzbrojenia. Import przechodzi niby gładko, choć długo. Przechodzę z mapy do tabeli Ctrl+End i zaskoczenie:
Corrupt file - other than header. Table: D:\\Dane-C-Geo\\aaa\\aaa.DB ... po trzech OK również do wybory Restart.

Nie poddaję się i tworzę kolejny projekt i tym razem wczytuję wektory z EwMapy. Efekt na poniższych obrazkach (poskręcane opisy to jest szczegół w tym wszystkim).

W związku z powyższym powstaje pytanie:
- czy C-geo nadaje się do opracowywania tak dużych obiektów jak całe miasto, skoro już na wstępie występuje problem z importem danych wektorowych, a nie zaczytano jeszcze rastrów S i U???

Liczę, że Autorzy odpowiedzą na to pytanie dość szczegółowo, gdyż przede mną kilka miesięcy pracy a początek niestety nie należy do udanych.

Edit: Miały być wklejone 3 obrazki ale forum nie pokazuje a wymaga okienka kodu.<br><br>Edytowany przez: Sławomir, w: 2007/01/13 00:28
janek
______
______

Post autor: janek »

Co prawda miałem trochę mniejsze zadanie, ale C-geo też tego nie przełknęło.
Pozdrawiam Janek B.
Zablokowany