wersja z dnia 03.12.2004

Dyskusje od wersji C-GEO 1.0 do 7.0
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

Post autor: Anonimowy »

1. Dodana możliwość włączenia/wyłączenia przyciągania do punktów bez numeru (z @).
2. Dodane nowe narzędzie do przesłaniania fragmentów mapy.
mischello

wersja z dnia 03.12.2004

Post autor: mischello »

, jejciu MIKOŁAJ już dziś jak miło
Akurat się przyda...
wini
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

Pomysł ciekawy ale mam pewne wątpliwości. A jak przysłonię część obrazu i zapomnę o tym, to gdzie mam szukać informacj, że na jakiejś warstwie jest nałożona maska? Na jakiej i w którym miejscu? Mam klikać po omacku aż trafię w zasłoniętą część? Wg mnie musi być przełacznik ukryj/pokaż, którego stan będzie wskazywał na fakt użycia tego narzędzie i miejsca w którym go zastosowano. A może dałoby się tak to wszystko skonstruować aby ten filtr działał na wybrane warstwy? Chociaż niby zawsze można jakąś sobie wyłaczyć i po sprawie.
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

najlepiej zalozyc specjalna warstwe "przesloniecia" i na niej uzywac tego narzedzia - pozniej mozna wylaczyc widocznosc warstwy i po sprawie
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

Mozna i tak. Ale po glowie chodzi mi cos innego. Czy tego narzedzia nie mozna by uzyc na zasadzie inwersji? Przyslonic obszar wewnetrzny albo zewnetrznyt. A gdyby ta maska dawala sie dowolnie ksztaltowac (okrag, prostokat, znormalizowane formaty) to moze zbyteczne beda inne narzedzia, typu kartka na mapie? Temat do przemyslenia na weekend. Ja ide do domu - pozdrawiam.
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

pytanie następujące w jaki sposób można dokonywać włączenia/wyłączenia przyciągania do punktów bez numeru - w menu pod prawym przyciskiem tego brak oraz gdzie jest narzędzie do przysłaniania fragmentów mapy mam wersję ściągniętą 05.12 i nie mogę tego znaleźć
pozdrawiam M
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

.w menu pod prawym przyciskiem
---
w menu "Przyciagnie"

przysłaniania fragmentów mapy
---
ikonka obok rysowania obiektu zamkniętego

No chyba ze cos nie poszlo ze sciaganiem lub nie wgral Pan pliku do wlasciwego katalogu.
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

Masz CGEO 6.5 ? moduły ?

wini
Anonimowy

wersja z dnia 03.12.2004

Panowie z tym przyciąganiem do lub bez małp SUPER SPRAWA GRATULACJE Krzysiek Opole
Zablokowany