Aktualizacja tabel nie projektów

Dyskusje od wersji C-GEO 1.0 do 7.0
Tamburyn

Aktualizacja tabel nie projektów

Post autor: Tamburyn »

Dzień dobry.
Na wstępie zaznaczę że wyszukałem parę haseł na forum i nie znalazłem odpowiedzi albo chociaż podpowiedzi jak rozwiązać mój problem. Możliwe że źle szukałem za co przepraszam.

W założeniu problem wygląda tak. Pracuje jako geodeta stażysta i od szefa który ma większość projektów, biorę do domu niektóre z nich. Przykładowo biorę z jego komputera projekt A zawierający tabele a, b, c. W domu pracując na projekcie zmieniam zawartość tabeli b i dodaje od siebie tabele d. W tym samym odstępie czasu szef zmienia zawartość tabeli a i c. W zasadzie powstają dwa różne projekty.

Jak w takiej sytuacji mogę zaktualizować pojedyńcze tabele ?( ich pełną zawartość wliczając mapę oraz raporty) Oczywiście mogę tworzyć dwa takie same projekty ale w niedługim czasie spowodowałoby to wielokrotne powielenie całego zbioru

Pozdrawiam stażysta geodeta
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Witam
Wystarczy wykonać eksport do innej mapy - nowej, lub istniejącej juz we wskazanym projekcie - oczywiście wcześniej trzeba skopiować na komputer docelowy cały projekt z którego będzie eksportowana mapa - potem ten projekt można usunąć.
Pozdrawiam Jurek B.
Tamburyn

Dziękuje za odpowiedz ale do tego momentu potrafię skopiować. Niestety przenosi mi tylko mapę (współrzędne punktów, warstwy, grafikę). Zależy mi też aby przeniosły się raporty a tego niestety nie potrafię

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Faktycznie - raporty już tylko ręcznie trzeba - od jakiegoś czasu planujemy wprowadzenie opcji eksportu i importu tabel - do tego musielibysmy jeszcze dodać przerzucanie raportów i zadań
Pozdrawiam Jurek B.
Tamburyn

No to trzeba się pomęczyć. Dobrze ze wiem na czym stoję. Dziękuje za szybkie wyjaśnienie sprawy i czekam na ewentualnie zmiany.

Pozdrawiam stażysta geodeta
Zablokowany