Dzień dobry
Podczas transmisji tachimetrii z rejestratorów, program obcina liczbę cyfr po przecinku do wartości ustawinej w Opcjach dla dokładności XY i H. Co gorsze, po transmisji nie możliwości przejścia do większej dokładności. Proponowałbym modyfikację, która pozwalałaby zwiększać dokładność zapisu obserwacji po transmisji.
Pozdrawiam
DarekK
Ps. Transmisję wykonuję z instrumentów firmy Nikon DTM 520
transmisja tachimetrii a liczba cyfr po przecinku
Odp:transmisja tachimetrii a liczba cyfr po przecinku
Witam
Sprawdziłem na przykładzie pliku NIKON-a, który mam u siebie - zarówno współrzędne jak i obserwacje pobierane są z pełną dokładnością - nawet jeśli opcje są ustawione na mniejszą dokładność. Po jej zwiększeniu, ukazują się końcówki współrzędnych (obserwacje zawsze sa wyświetlane bez obcięcia niezależnie od ustawień opcji dokładności.
Najlepiej byłoby gdyby przesłał Pan nam przykładowy plik po tranmisji z NIKONA (plik transm.log z katalogu c-geow7\\bin.
Sprawdziłem na przykładzie pliku NIKON-a, który mam u siebie - zarówno współrzędne jak i obserwacje pobierane są z pełną dokładnością - nawet jeśli opcje są ustawione na mniejszą dokładność. Po jej zwiększeniu, ukazują się końcówki współrzędnych (obserwacje zawsze sa wyświetlane bez obcięcia niezależnie od ustawień opcji dokładności.
Najlepiej byłoby gdyby przesłał Pan nam przykładowy plik po tranmisji z NIKONA (plik transm.log z katalogu c-geow7\\bin.
Pozdrawiam Jurek B.