przeslanianie

Dyskusje od wersji C-GEO 1.0 do 7.0
marioo
VIP
VIP

przeslanianie

Post autor: marioo »

Mam do wstawienia obok siebie dwie zasuwy, wybieram wiec symbol, klikam, jest. Chce jeszce wstawic punkt pomierzonej wysokosci na zasuwach, wiec prawym klawiszem myszki robie "kopia" i wybieram symbol punktu. Robie to samo dla jednej i drugiej zasuwy, oba symbole (zasuwa i punkt) sa na jednej warstwie, ale...
...na jednej zasuwie punktu nie widac (bo jest przesloniety przez zasuwe) a na drugiej jest ok. Czy ktos potrafi mi powiedziec jakie sa zasady przeslaniania sie symboli i jak trzeba wstawiac symbole zeby dalo sie przewidziec ktory symbol przesloni ktory? Czy jest jakis sposob zeby zmieniac przeslanianie?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Obiekty jednego typu (np. symbole punktowe) na jednej warstwie są rysowane w kolejności ich wstawienia na mapę. Tak więc jeśli punkty były później wstawione, powinny być widoczne na tle zasuw. Nie udało mi się niestety uzyskać takiego efektu jaki Pan opisał.
Pozdrawiam Jurek B.
marioo
VIP
VIP

Post autor: marioo »

Mi zdarzylo sie to nie pierwszy raz. Moze jeszcze ktos mial podobna sytuacje, to prosze zeby napisal, bede wtedy wiedzial czy ten problem jest tylko u mnie.
Pozdrawiam
Zablokowany