poczatki z c geov7
poczatki z c geov7
witam, jestem poczatkujacym geodeta, z c geo najwiecej mialem do czynienia na studiach, ale teraz w pracy zawodowej chcialbym nauczyc sie obslugi tego programu. po przeczytaniu instrukcji obslugi myslalem ze dam sobie rade, ale okazalo sie inaczej. mianowicie chcialbym sie dowiedziec jak odpowiednio "przerobic" pliki gsi na zadania tachimetryczne, obserwacje do wyrowniania sislego sieci, jak obliczyc ciag poligonowy metoda trzech statywow. bede wdzieczny za wszelkie porady i uwagi a jesli ktos ma jakies przykladowe dane i moglby je udostepnic w celach dydaktycznych bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam, moj e malil: george20@tlen.pl
Witam,
dopiero zaczynam swoja przygode z tym programem i juz napotykam trudnosci...
sprawa wydaje sie smieszna ale coz...
utworzylam projekt i chce dodac tabele, jednak po wpisaniu nazwy wyskakuje mi komiunikat "blad bazy danych lub zla nazwa tabeli. Spróbuj jeszcze raz." a po nacisnieciu OK "tabela juz istnieje".
dzieje sie tak za kazdym razem jak wpisuje dowolna kombinacje cyfr lub liter.
co mam robic ? ;/
dopiero zaczynam swoja przygode z tym programem i juz napotykam trudnosci...
sprawa wydaje sie smieszna ale coz...
utworzylam projekt i chce dodac tabele, jednak po wpisaniu nazwy wyskakuje mi komiunikat "blad bazy danych lub zla nazwa tabeli. Spróbuj jeszcze raz." a po nacisnieciu OK "tabela juz istnieje".
dzieje sie tak za kazdym razem jak wpisuje dowolna kombinacje cyfr lub liter.
co mam robic ? ;/
Proszę uruchomić program przez naciśniecie na ikonce prawego klawisza myszy i wybrać funkcję "uruchom jako..Administrator" powinno rozwiązać problem
i jeszcze jedno, proszę sprawdzić czy w Opcje-> parametry programu jest zaznaczona opcja (dokładnie nazwy nie pamiętam) "pracuj na kontach z ograniczeniami" czy coś w tym stylu - zakładka inne.
i jeszcze jedno, proszę sprawdzić czy w Opcje-> parametry programu jest zaznaczona opcja (dokładnie nazwy nie pamiętam) "pracuj na kontach z ograniczeniami" czy coś w tym stylu - zakładka inne.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2009, 10:48 przez FaFaL, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Proszę jeszcze zainstalować ponownie program w innym katalogu wraz z biblioteką BDE - może błąd wynika właśnie z problemów z BDE - służy do zarządzania bazą danych programu.
Ponadto proszę poszukać w katalogu C-GEO pliku cgeo7.elf i wysłać nam na softline@geo.pl - sprawdzimy tam zapisy o błędach, które Pan zauważył - może to wyjaśni przyczynę problemów
Ponadto proszę poszukać w katalogu C-GEO pliku cgeo7.elf i wysłać nam na softline@geo.pl - sprawdzimy tam zapisy o błędach, które Pan zauważył - może to wyjaśni przyczynę problemów
Pozdrawiam Jurek B.