Palmtop
Palmtop
Witam.
Czy istnieje ju¿ C-GEO w wersji specjalnej na Palmtopy, koszt?
Czy mo¿na zainstalowaæ starsz± ver c-geo na palmie, np. ver 3,5 pod DOS lub, ver 6,0??
W zwi±zku z powy¿szymi pytaniami jakie minimalne wymagania musia³by spe³niaæ taki Palmtop?
W zasadzie to mogloby byc niez³e rozwiazanie w terenie zamiast wielkiego laptopa.....
Czy istnieje ju¿ C-GEO w wersji specjalnej na Palmtopy, koszt?
Czy mo¿na zainstalowaæ starsz± ver c-geo na palmie, np. ver 3,5 pod DOS lub, ver 6,0??
W zwi±zku z powy¿szymi pytaniami jakie minimalne wymagania musia³by spe³niaæ taki Palmtop?
W zasadzie to mogloby byc niez³e rozwiazanie w terenie zamiast wielkiego laptopa.....
Re:Palmtop
witam.
gdzies widzialem program geodezyjny dla palmów, ale kosztowal zbyt duzo zeby to bylo oplacalne (przynajmniej jak dla mnie). poki co zainstalowalem sobie program obliczeniowy w komorce i jestem z niego bardzo zadowolony. co prawda nie jest to kombajn do obliczen,ale zawsze mam go pod reka i kilka razy juz mi pomogl w terenie.
pozdrawiam.
gdzies widzialem program geodezyjny dla palmów, ale kosztowal zbyt duzo zeby to bylo oplacalne (przynajmniej jak dla mnie). poki co zainstalowalem sobie program obliczeniowy w komorce i jestem z niego bardzo zadowolony. co prawda nie jest to kombajn do obliczen,ale zawsze mam go pod reka i kilka razy juz mi pomogl w terenie.
pozdrawiam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pytając wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się przez resztę życia.
Pytając wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się przez resztę życia.
w komorce tez mam ten bajer ale to s± tylko podstawowe obliczenia no i wprowadzanie danych k³opotliwe...
W nowym (`luty) magazynie `Geodeta` jest ma³e zestawienie programów.
( z ujêtym SOFTLINE oczywi¶cie )
A do obliczeñ w terenie pomocniczo u¿ywam kalkulatora HP 42.
( po³±czenie z tachimetrem przez `palce` )<br><br>Edytowany przez: energeo, w: 16.02.2006 15:29
( z ujêtym SOFTLINE oczywi¶cie )
A do obliczeñ w terenie pomocniczo u¿ywam kalkulatora HP 42.
( po³±czenie z tachimetrem przez `palce` )<br><br>Edytowany przez: energeo, w: 16.02.2006 15:29
pozdrawiam
wini
wini
Program na Palmtopa jest ju¿ w piekarniku
W przysz³ym tygodniu bêdzie stosowna informacja na stronie
A na pocz±tek ma³y zrzucik
W przysz³ym tygodniu bêdzie stosowna informacja na stronie
A na pocz±tek ma³y zrzucik
-To serve and protect-
no to suuuuuper!!!!
a jakie wymagania minimalne bêdzie musia³ spe³niæ palm???
...no i mam nadzieje ¿e nie wywalicie ceny zaporowej..... mo¿e jakie¶ promocje dla tych którzy u¿ywaj± ju¿ c-geo
.....to by by³o dobre rozwi±zanie....ma³e, wygodne, lepsze od laptopa...lepsze od obliczeñ na psionie czy w stacji....
...no i mam nadzieje ¿e nie wywalicie ceny zaporowej..... mo¿e jakie¶ promocje dla tych którzy u¿ywaj± ju¿ c-geo
.....to by by³o dobre rozwi±zanie....ma³e, wygodne, lepsze od laptopa...lepsze od obliczeñ na psionie czy w stacji....
geodeta napisa³:
To ja tu podpowiem ze dziala sprawnie na palmofonie http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10853, ktory charakteryzuje sie raczej slabymi parametrami wydajnosciowymi.no to suuuuuper!!!!
pozdrawiam
grzes
grzes
z tego linku wnioskuje, ¿e prêdko¶æ jakie¶ 200 MHz i pamiêæ 64 Mb....
ale to tylko moje wnioski...
1. czy mo¿na okre¶liæ minimalne wymagania potrzebne do zainstalowania nowego programu geo na palm?
2. czy mo¿na zainstalowaæ starsze ver. c-geo równie¿ te pod dos?
3. jaki jest wymagany system operacyjny pod takie programy jak w/w?
.....po prostu najchetniej kupi³bym jaki¶ u¿ywany palm....
1. czy mo¿na okre¶liæ minimalne wymagania potrzebne do zainstalowania nowego programu geo na palm?
2. czy mo¿na zainstalowaæ starsze ver. c-geo równie¿ te pod dos?
3. jaki jest wymagany system operacyjny pod takie programy jak w/w?
.....po prostu najchetniej kupi³bym jaki¶ u¿ywany palm....
geodeta napisa³:
powyzej to byl tylko glos betatestera - sadze ze slabsze procesory tez sobie poradza (pamiec min. 32 Mb)z tego linku wnioskuje, ¿e prêdko¶æ jakie¶ 200 MHz i pamiêæ 64 Mb....
tego to nie wiem - jest wersja pocket dos ale czy pociagnie (i z jaka wydajnoscia) stare c-geo to trudno mi powiedziec.2. czy mo¿na zainstalowaæ starsze ver. c-geo równie¿ te pod dos?
Obs³ugiwane s± wszystkie urz±dzenia PDA typu PocketPC z systemem Microsoft Mobile3. jaki jest wymagany system operacyjny pod takie programy jak w/w?
pozdrawiam
grzes
grzes
Czy rowniez najnowszy WM5? Jakis czas temu bylo na forum o tym, ze potrzebne sa pewne przerobki.
Czy bedzie wspolpracowac z GPS?
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
fancegeo napisa³:
Na WM5 na 100% bedzie dzialac. GPS bedzie obslugiwany.Czy rowniez najnowszy WM5? Jakis czas temu bylo na forum o tym, ze potrzebne sa pewne przerobki.
pozdrawiam
grzes
grzes
Czy to bedzie automat przeliczajacy na uklady geodezyjne 65/2000/92? czy WGS?
A tak wogole to czy macie gdzies opis /instrukcje/ lub cos podobnego dostepne w sieci?
A tak wogole to czy macie gdzies opis /instrukcje/ lub cos podobnego dostepne w sieci?
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
fancegeo napisa³:
O instrukcji i bardziej szczegolowych danych jeszcze za wczesnie mowic - na pewno jak skonczy sie pierwszy etap prac (v. 1.0) oraz testy, to bedzie informacja na www z pelnym opisem mozliwosci.
Mam na razie za mala wiedze (dzialam wylacznie jako betatester) ale z tego co wiem to przeliczanie miedzy ukladami bedzie dolaczone i bedzie mozna sledzic pozycje np w ukladzie 65.Czy to bedzie automat przeliczajacy na uklady geodezyjne 65/2000/92? czy WGS?
O instrukcji i bardziej szczegolowych danych jeszcze za wczesnie mowic - na pewno jak skonczy sie pierwszy etap prac (v. 1.0) oraz testy, to bedzie informacja na www z pelnym opisem mozliwosci.
pozdrawiam
grzes
grzes
Grzes z testu w Geodecie w wierszu format wymiany danych z c-geo i do c-geo wnioskuje, ze bedzie import z c-geo \"duzego\" do c-geo na pockecie calej mapy i sledzenie pozycji gps na mapie?
Czy bedzie import rastra i pozycja gps na tle rastra?
Czy bedzie import rastra i pozycja gps na tle rastra?
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
Bêdzie tak¿e import rastra i pewnie tak¿e sledzenie pozycji z GPS na mapie z rastrem ale te opcje to nie tak od razu.
Na pewno za dwa-trzy dni poka¿e siê instrukcja do obecnej wersji Beta i mo¿liwo¶æ jej pobrania - prawdopodobnie jeszcze za darmo. Bêdziemy tak¿e oferowaæ palmtopy (raczej tylko nowe).
Na pewno za dwa-trzy dni poka¿e siê instrukcja do obecnej wersji Beta i mo¿liwo¶æ jej pobrania - prawdopodobnie jeszcze za darmo. Bêdziemy tak¿e oferowaæ palmtopy (raczej tylko nowe).
Pozdrawiam Jurek B.
Gdzie mozna pobrac bo na stronie nie moge znalezc?Na pewno za dwa-trzy dni poka¿e siê instrukcja do obecnej wersji Beta i mo¿liwo¶æ jej pobrania -
prawdopodobnie jeszcze za darmo. Bêdziemy tak¿e oferowaæ palmtopy (raczej tylko nowe).
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
witem
chcia³em przetestowaæ t± wersje beta, zainstalowa³em j± i w momenci jak daje plik -> projekty dostaje komunikat:
\"W cGeo.exe wyst±pi³ nieoczekiwany b³±d.
wybierz opcjê Zakoñcz, a nastêpnie uruchom ten program jeszcze raz lub wybierz opcjê Szczegó³y, aby uzyskaæ wiêcej informacji.\"
jak dam Szczegó³y to pisze
\"b³±d
IOException
Application::Run+0xf
mainForm::Main+0xa\"
i tak w kó³ko. instalowa³em go na karcie, w ramie i w romie i zawsze to samo. mo¿e to przez to ¿e mam zainstalowane spolszcze nie SunySoft Interwrite Pro 6,1?? Prosze o pomoc
z góry dziêki
chcia³em przetestowaæ t± wersje beta, zainstalowa³em j± i w momenci jak daje plik -> projekty dostaje komunikat:
\"W cGeo.exe wyst±pi³ nieoczekiwany b³±d.
wybierz opcjê Zakoñcz, a nastêpnie uruchom ten program jeszcze raz lub wybierz opcjê Szczegó³y, aby uzyskaæ wiêcej informacji.\"
jak dam Szczegó³y to pisze
\"b³±d
IOException
Application::Run+0xf
mainForm::Main+0xa\"
i tak w kó³ko. instalowa³em go na karcie, w ramie i w romie i zawsze to samo. mo¿e to przez to ¿e mam zainstalowane spolszcze nie SunySoft Interwrite Pro 6,1?? Prosze o pomoc
z góry dziêki
Generalnie z tego co widze to ta wersja to tylko kalkulator geodezyjny dla Pocket i to w bardzo skapych opcjach obliczen.Mgeo z poczatku lat 90/pracowalem/ bylo bardziej rozbudowane.
Juz wczesniej pisalem, ze przy postepie technologii GSM, GPS, PDA, transmisji itp. program musi zapewniac wykorzystanie tych zdobyczy.
Rastry , import/eksport map, wspolpraca z GPS, transmisja z instrumentow itp. to jest to czego najbardziej brakuje.
Jak to widza autorzy. Czy nowe wersje beda ukazywaly sie szybko/data/? Czy beda uwzglednialy sugestie. Artykul z Geodety dawal pewna nadzieje na program wspolpracujacy z C-geo ale z tego co widac to program konkurencyjny oferuje znacznie wiecej. Mysle, ze ambicja autorow powinno byc przynajmiej dorownanie fukcjonalnoscia produktowi innemu za cene konkurencyjna.
Juz wczesniej pisalem, ze przy postepie technologii GSM, GPS, PDA, transmisji itp. program musi zapewniac wykorzystanie tych zdobyczy.
Rastry , import/eksport map, wspolpraca z GPS, transmisja z instrumentow itp. to jest to czego najbardziej brakuje.
Jak to widza autorzy. Czy nowe wersje beda ukazywaly sie szybko/data/? Czy beda uwzglednialy sugestie. Artykul z Geodety dawal pewna nadzieje na program wspolpracujacy z C-geo ale z tego co widac to program konkurencyjny oferuje znacznie wiecej. Mysle, ze ambicja autorow powinno byc przynajmiej dorownanie fukcjonalnoscia produktowi innemu za cene konkurencyjna.
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
Witam
Trudno oczekiwaæ od programu, który zacz±³ powstawaæ od zera sze¶æ miesiêcy temu, aby mia³ od razu wszystko to co jest naszym ¿yczeniem.
Specjalnie dla tego projektu wyznaczyli¶my nowch dwóch ludzi (programista i prowadz±cy) plus naszych programistów z C-GEO do wspó³pracy. Wszytko co Pan napisa³ jest w opracowaniu i wiele wiêcej. Aktualizacje obecnie co oko³o 14 dni.
Trudno oczekiwaæ od programu, który zacz±³ powstawaæ od zera sze¶æ miesiêcy temu, aby mia³ od razu wszystko to co jest naszym ¿yczeniem.
Specjalnie dla tego projektu wyznaczyli¶my nowch dwóch ludzi (programista i prowadz±cy) plus naszych programistów z C-GEO do wspó³pracy. Wszytko co Pan napisa³ jest w opracowaniu i wiele wiêcej. Aktualizacje obecnie co oko³o 14 dni.
Pozdrawiam Jurek B.
Dziekuje bardzo za informacje. Jesli bedzie wiecej to tylko wypada sie cieszyc. :laugh:
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
W ostatnim Geodecie Softline pokazal program \"Zasiewy\" dla PPC.
Czy jest gdzies dostepna wersja demo?
Czy jest gdzies dostepna wersja demo?
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
Witam
Tu jest do pobrania wersja czasowa GeoZasiewy:
http://www.soft.xgeo.pl/index.php?optio ... &Itemid=48<br><br>Edytowany przez: spider, w: 22.03.2006 15:06
Tu jest do pobrania wersja czasowa GeoZasiewy:
http://www.soft.xgeo.pl/index.php?optio ... &Itemid=48<br><br>Edytowany przez: spider, w: 22.03.2006 15:06
-To serve and protect-