Import działek EWmapa
Import działek EWmapa
Dostałem z ośrodka plik z granicami .edz i .acs założyłem warstwę działki którą ustawiałem jako działki, potem import na tą warstwę funkcją "EWMapa". Wczytują się działki i punkty działek do tabeli, ale jeżeli chodzi o punkty to prócz nr i wsp reszta informacji jest błędna. Nie wiem skąd brane są te informacje ale podejrzewam że z pliku punkty.acs Nie znam struktury tego pliku ale na pierwszy rzut oka nie wygląda to dobrze. Czy da się to wszystko uporządkować tak, żeby wczytywało się poprawnie?
Pozdrawiam
Re: Import działek EWmapa
Musimy dostać konkretne pliki - wtedy można przeprowadzić analizę i jeśli coś będzie nie tak - podać przyczynę.
Pozdrawiam Jurek B.
Ok, wysyłam na serwisJurek B. pisze:Musimy dostać konkretne pliki - wtedy można przeprowadzić analizę i jeśli coś będzie nie tak - podać przyczynę.
Pozdrawiam
Więc jest tak - proszę po założeniu nowej mapy z szablonu Nowa-Ewmapa, przejść do okna tabeli, znaleźć ikonkę "Struktura tabeli", tam wcisnąć przycisk Opcje - "Dodaj pola potrzebne do wykazu punktów granicznych".
Potem można importować dane działek.
Ewentualnie pobrać z tego załącznika zmodyfikowany lekko szablon Nowa-Ewmapa.sz i założyć mapę z jego zastosowaniem i importować od razu.
Potem można importować dane działek.
Ewentualnie pobrać z tego załącznika zmodyfikowany lekko szablon Nowa-Ewmapa.sz i założyć mapę z jego zastosowaniem i importować od razu.
- Załączniki
-
- nowa-ewmapa.zip
- (19.75 KiB) Pobrany 98 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Zrobiłem tak jak Pan napisał, ściągnąłem szablon, ale tak jak poprzednio pierwszy punkt nadal nie ma danych...
Pozdrawiam
Tak, faktycznie, dokładnie problem jest z ostatnim punktem w pliku z punktami - przekazałem programiście do poprawienia - mam nadzieję, że niedługo będzie poprawka.
Pozdrawiam Jurek B.