Eksport dxf - linie
Eksport dxf - linie
Po eksporcie do DXFa wszystkie linie krawędzi jezdni rysowane z wersji 3.0 i 4.0 są poucinane na początkach. Proszę o szybką poprawkę.
- Załączniki
-
- linia2.PNG (11.92 KiB) Przejrzano 10094 razy
-
- tak wygląda to w Cgeo
- cge.PNG (6.96 KiB) Przejrzano 10094 razy
-
- po eksporcie do dxfa
- autocad.PNG (25.33 KiB) Przejrzano 10094 razy
Pozdrawiam
Re: Eksport dxf - linie
U mnie zauważyłem coś podobnego (chyba po ostatniej aktualizacji). Tutaj na przykładzie budynku w budowie.
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (7.97 KiB) Przejrzano 10088 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Dzień dobry,
zgłosiliśmy to do informatyka - jak coś się pojawi, damy znać.
zgłosiliśmy to do informatyka - jak coś się pojawi, damy znać.
Poprawione już, do pobrania w wersji testowej.
Niestety po pobraniu pliku testowego problem cały czas występuje
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (22.16 KiB) Przejrzano 10045 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Dla "pojedynczych" linii wydaje się być ok, ale już dla "podwójnych" niestety ciągle jest błąd.
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (17.51 KiB) Przejrzano 10041 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Tu jest problem techniczny - linie nie w osi tak rysuje autocad i nie mamy nad tym kontroli. Jesli umie Pan w autocadzie zdefiniowac taką linie ktora bedzie sie prawidlowo rysować to proszę podesłać dxf-a - nam sie nie udało do tej pory tego zrobić.
pozdrawiam
grzes
grzes
Kiedyś próbowałem, ale niestety nie opanowałem tej sztuki . Może przy okazji wrócę do tego tematu.
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Inne programy radzą sobie z taką linią i tak np w Turbo Mapie po eksporcie do dxf wygląda to tak. Jeżeli się da z tego odczytać definicję takiej prawidłowej linii, to podeślę dxfa...
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (14.74 KiB) Przejrzano 9900 razy
Pozdrawiam
Proszę przesłać, chociaż podejrzewam, że jest to rozbicie na osobne linie, a tego nie chcielibyśmy robić.marioo pisze:Inne programy radzą sobie z taką linią i tak np w Turbo Mapie po eksporcie do dxf wygląda to tak. Jeżeli się da z tego odczytać definicję takiej prawidłowej linii, to podeślę dxfa...
Pozdrawiam Jurek B.
Poszło na serwis
Edit:
W dxfie wybiera się cały obiekt, więc raczej nie jest to rozbite. Mam nadzieję, że się uda i jeżeli trzeba jakieś inne linie podesłać to proszę pisać.
Edit:
W dxfie wybiera się cały obiekt, więc raczej nie jest to rozbite. Mam nadzieję, że się uda i jeżeli trzeba jakieś inne linie podesłać to proszę pisać.
Pozdrawiam